ΚΡΟΥΑΣΑΝ με τυρί φέτα: Συνταγή

ΚΡΟΥΑΣΑΝ με τυρί φέτα

Από την εκπομπή της Πέμπτης 11/11 «Στην Κουζίνα Μαζί με τις Βέφα και Αλεξία» στο  Bluesky 

για τη ζύμη

10 κουταλιές μαργαρίνη μαλακιά και 5 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη

1 1/2 κουταλιάς μαγιά ξερή

2 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές χλιαρό νερό

3/4 κούπας ξινόγαλα

1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο

2 ¾ κούπας αλεύρι και άλλες 2 κουταλιές έξτρα

2 κουταλάκια αλάτι


για τη γέμιση

300 γρ. τυρί φέτα

150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

2 αυγά

λίγο πιπέρι


1. Βάλτε στο μπολ του μίξερ τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό, ανακατέψτε με ένα κουτάλι κι αφήστε να σταθεί 5΄ να αφρίσει. Προσθέστε το ξινόγαλα και το αυγό κι ανακατέψτε. Ρίξτε το αλεύρι μεμιάς και χτυπήστε για λίγο να γίνει σκληρή ζύμη. Προσθέστε τη μισή μαργαρίνη σε κομματάκια και χτυπήστε τη να ενσωματωθεί. Χτυπήστε με το γάντζο 10΄. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα.

2. Κόψτε κομμάτια από τη ζύμη κι ανοίξτε τα με μικρό πλάστη σε στρογγυλά φύλλα. Χωρίστε κάθε φύλλο ακτινωτά στα 8, ώστε να σχηματιστούν 4 ισοσκελή τρίγωνα. Για τη γέμιση ανακατέψτε σε μπολ όλα τα υλικά.  Τοποθετήστε 1 κουταλιά γέμιση στη βάση κάθε τριγώνου και τυλίξτε το προς τα επάνω σε ρολό, ώστε να σχηματιστεί το σχήμα του κρουασάν. Αραδιάστε τα κρουασανάκια σε βουτυρωμένο ταψί.

3. Αφού τα ετοιμάσετε όλα, βάλτε εδώ κι εκεί στο ταψί τα κομματάκια της υπόλοιπης μαργαρίνης. Σ΄ αυτό το στάδιο, μπορείτε να τα φυλάξετε καλυμένα στην κατάψυξη. Καλύψτε απαλά με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τα να φουσκώσουν 30΄-40΄. Ψήστε τα στους 180°C, 25΄. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, μπορείτε και πάλι να τα κλείσετε σε πλαστικά σακουλάκια και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.

Καλή επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα