Ελιόψωμο μαργαρίτα

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

9 γρ. μαγιά, ξερή

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

½ κ.γ. αλάτι

250 ml. νερό

60 ml ελαιόλαδο

150 γρ. ελιές, σε ροδέλες

Παπαρουνόσπορο, για το πασπάλισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μπολ αδειάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε για 5’, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό με τη μαγιά. Ζυμώνουμε με το γάντζο σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.

3Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 1-2’.

4Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την τοποθετούμε σε ένα μπολ, το οποίο έχουμε λαδώσει, τυλίγουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’.

5Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη, περίπου 140 γρ. το καθένα, τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, δίνοντας ένα σχήμα μαργαρίτας.

6Έπειτα, σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεφουσκώσουν για 30’.

7Όταν φουσκώσει το ψωμί, το ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για 25-30’.

8Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ