Πατάτες φούρνου γεμιστές

Πατάτες φούρνου γεμιστές

ΥΛΙΚΑ

8 μέτριες πατάτες  καλοσχηματισμένες με τη φλούδα τους

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 πράσο σε ροδέλες

2/3 φλ. μπέικον ψιλοκομμένο

1 φλ. σάλτσα ντομάτα

1 πιπεριά κόκκινη

1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βουρτσίζουμε  και πλένουμε καλά τις πατάτες . Βράζουμε τις πατάτες  αλ ντέντε. Κόβουμε ένα καπελάκι στις πατάτες και τις αδειάζουμε ελαφρώς από τη σάρκα τους . Σοτάρουμε τα πράσα και την πιπεριά στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπέικον και όταν πάρουν χρώμα βάζουμε  και το κιμά. Μετά από λίγο καρυκεύουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας  και 1 φλ. νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τις πατάτες με το κιμά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς .

περισσότερες συνταγές

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα