ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

*6 μέτριες πατάτες (250 γραμμ. η καθεμιά)
*1/4 κούπας λάδι
*250 γραμμ. άσπρα μανιτάρια,  κομμένα σε φετάκια
*2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
*2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
*αλάτι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
*250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
*1 κούπα τριμμένο ρεγκάτο
*2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε πολύ καλά, σκουπίστε τις πατάτες και τυλίξτε τες μία μία σε αλουμινόχαρτο. Ψήστε τες στους 200 βαθμούς Κελσίου 1 ώρα και 30΄ ή ώσπου να μαλακώσουν. Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια και το σκόρδο έως ότου μαραθούν. Ρίξτε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά. Χαράξτε τις πατάτες με μαχαίρι σταυρωτά, αρκετά βαθιά, πιέστε τες με τα δάχτυλα δεξιά και αριστερά στο κάτω μέρος να ανοίξουν και στο άνοιγμα βάλτε το 1/6 από τα σοταρισμένα μανιτάρια και 2 κουταλιές τυρί. Βάλτε στην κορυφή 2 κουταλιές γιαούρτι και στη συνέχεια πασπαλίστε με φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τες!

ΠΗΓΗ: ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα