ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΡ., 13 ΜΑΡΤ.2007
ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Υλικά για την βάση της κρέπας (για 8 κρέπες)
• 125 γρ. αλεύρι
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 2 αυγά
• 1 κουταλιά σογιέλαιο
• 0,15 του λίτρου γάλα


Υλικά για την γέμιση
• 500 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου
• 100 γρ. κασέρι
• 1 ντομάτα τριμμένη
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Ζωμό κρέατος
• Μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
• Αλάτι
• Κόκκινο πιπέρι

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, λίγο γάλα και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με τα χέρια ή με το μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα και 0,15 του λίτρου νερό.
Οταν το μίγμα μας γίνει λείο το αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μίγμα μας (1/2 φλιτζανάκι περίπου) ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού.
Μόλις η κρέπα ροδίσει (1-2 λεπτά περίπου) την αναποδογυρίσουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και το τηγανίζουμε.
Αφαιρούμε το λάδι και ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σοταρισθούν.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και την ντομάτα και αφήνομε την σάλτσα μας να βράσει μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το κασέρι κομμένο σε μικρούς κύβους και μόλις αρχίσει να λιώνει βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και μοιράζουμε την γέμισή στις κρέπες.
Τυλίγουμε τις κρέπες σε ρολό και τοποθετούμε από πάνω μια λεπτή φέτα κασέρι και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Βάζουμε τις κρέπες σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 2 λεπτά σε δυνατό φούρνο (ίσα να λιώσει το κασέρι).
Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα