ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κυριακή 4 Μαρ.

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά

Για τις κρέπες
200 γρ. (φλιτζάνι) στραγγιστό γιαούρτι
60 ml (1/4 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
210 γρ. (1½ φλιτζάνι) αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
250 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο, από το οποίο θα έχετε αφαιρέσει τους χοντρούς μίσχους (γουλιά)
2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές ψιλοκομμένη μέντα
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
100 γρ. (3/4 φλιτζανιού) μυζήθρα ή τυρί ρικότα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι κατ’ επιλογή

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ και κάνετε μια βαθιά τρύπα στη μέση.

Ρίχνετε αργά το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε το αλεύρι με τα χέρια σας. Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια σας, είναι έτοιμη.

Τυλίγετε τη ζύμη με μια διάφανη ελαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες. Η ζύμη θα μαλακώσει και θα είναι εξαιρετικά εύπλαστη.

Στο μεταξύ, κόβετε το σπανάκι σε αρκετά λεπτές λωρίδες και το ζυμώνετε, στραγγίζοντας με τα χέρια σας όλο το νερό.

Στη συνεχεία, ανακατεύετε το σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Αν ανακατέψετε το τυρί, τη μέντα και το λάδι πρώτα, θα αναμειχθούν καλύτερα με το σπανάκι.

Για να φτιάξετε τις κρέπες, χωρίζετε τη ζύμη σε 12 κομμάτια, που το καθένα θα έχει μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ, και συμπιέζετε την κάθε μπάλα, ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος με περίμετρο 12 εκ. περίπου.

Βάζετε 1-2 κουταλιές γέμισης στο κέντρο και διπλώνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας τις άκρες μαζί για να κλείσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Τοποθετείτε όλες τις κρέπες στη βάση ενός ταψιού, το οποίο θα έχετε αλείψει με λάδι, ενώ με ένα πινέλο τις αλείφετε με γάλα και τις αφήνετε να ψηθούν για 30 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια όψη. Βγαίνουν γύρω στις 12 πίτες.

Τις σερβίρετε αμέσως. Οι κρέπες είναι εξίσου νόστιμες αν τις ζεστάνετε την επομένη.

Καλή Επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα