ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Κυριακή, 25 Φεβ. 2007

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

16 μανιτάρια μέτρια
400 γρ. γαρίδες μεγάλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κολοκυθάκια
2 κουτ. σούπας άνηθο
1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
¼ ποτ. κονιάκ
½ κουτ. δυόσμο και ½ κουτ. θυμάρι
λίγη κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε τα κοτσανάκια τους. Τα σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και σoτάρουμε τα κελύφη και τα κεφάλια τους σε λίγο ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄ και στραγγίζουμε και κρατάμε τα υγρά τους για να κάνουμε τη σάλτσα.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα κολοκυθάκια όλα κομμένα πολύ ψιλά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Προσθέτουμε τη σάλτσα από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄ στη φωτιά και στραγγίζουμε το μείγμα κρατώντας την σάλτσα σε ένα άλλο κατσαρολάκι.

Ανακατεύουμε το μείγμα με τις γαρίδες με τον άνηθο και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Ξαναβάζουμε τη σάλτσα της μαυροδάφνης στη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο και το θυμάρι και τέλος συμπληρώνουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε άλλα 5΄ μέχρι να πήξει.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα