Κεφτεδάκια με άρμη

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. χοιρινό κιμά

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3 φέτες ψωμί του τοστ, θρυμματισμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 αυγό, medium

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

¼ μάτσο μαϊντανού, ψιλοκομμένο

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Αλεύρι, για το πασπάλισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

3 ντομάτες, τριμμένες

130 ml ελαιόλαδο

4 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.

50 ml νερό, αν χρειαστεί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά και φορώντας γάντια μιας χρήσης τα ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα.

2Μόλις είναι έτοιμο, πλάθουμε μπαλάκια των 35-40 γρ. και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

3Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε.

4Μόλις πάρουν σκούρο χρώμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.

5Παράλληλα, βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.

6Έπειτα, ρίχνουμε την ντομάτα μαζί με τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.

7Σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα