Ψαρονέφρι με μήλα και κρεμμύδια

Ψαρονέφρι με μήλα και κρεμμύδια

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

2 μέτρια κόκκινα μήλα, κομμένα κυδωνάτα στα 6

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κυδωνάτες φέτες

80 ml νερό, ζεστό

100 ml βινεγκρέτ βαλσάμικο (ΘΑ ΜΠΕΙ LINK)

Ελαιόλαδο

½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε μέσα το ψαρονέφρι, το λαδώνουμε και ανακατεύουμε.

2Τοποθετούμε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το ψαρονέφρι και δίνουμε καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του.

3Αμέσως μετά, μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα μήλα, τα κρεμμύδια και το νερό.

4Ύστερα, ρίχνουμε από πάνω το ψαρονέφρι, τη βινεγκρέτ, αλατοπιπερώνουμε, και κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό.

5Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

6Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς δυνατό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

7Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα