Σπιτικός γύρος χοιρινός

Σπιτικός γύρος χοιρινός

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Για τη μαρινάδα:

100 ml ελαιόλαδο

50 ml σόγια σος

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

½ κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

½ κ.σ. σκόνη μουστάρδας

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

½ κ.γ. αστεροειδή γλυκάνισο, τριμμένο

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

200 γρ. τζατζίκι

4 πίτες γύρου

2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Μουστάρδα

Πατάτες τηγανητές

Μαϊντανό

Υπόλοιπα υλικά:

1 ξινόμηλο

Καλαμάκια, για σουβλάκια

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Φοράμε γάντια μιας χρήσης, ρίχνουμε σε ένα μπολ το χοιρινό και όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε με τα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

2Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο, Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε μια λαδόκολλα.

3Έπειτα, παίρνουμε ένα μαχαίρι και κόβουμε το ξινόμηλο στη μέση. Το βάζουμε στο ταψί με τη μεγαλύτερη πλευρά να ακουμπάει πάνω στη λαμαρίνα και πάνω του καρφώνουμε 2 ξυλάκια από σουβλάκι. Η μύτη από το καλαμάκι πρέπει να είναι προς τα πάνω.

4Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι από το μπούτι και το καρφώνουμε στο καλαμάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.

5Μόλις είμαστε έτοιμοι οι γύροι, τους τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 25 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα.

6Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε προσεκτικά σε λεπτές φέτες.

7Σερβίρουμε πάνω στις πίτες, μαζί με τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτες, μουστάρδα και πατάτες τηγανητές και τυλίγουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα