Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά

Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά

 ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κάβους 8*8εκ.

150ml. Ελαιόλαδο

2Κ ρεμμύδια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

1σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη

2 Πιπεριές κόκκινες ή πράσινες ψιλοκομμένες

200ml. Λευκό κρασί

1κ.σ. Μουστάρδα απαλή

1κ.γ. Ρίγανη ξερή

Χυμό από 2 λεμόνια

1 Κύβο ζωμό κοτόπουλο

500ml.νερό

Αλάτι –πιπέρι

Ρύζι ή πατάτες για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα και δίνουμε καλό χρώμα σε όλες στις πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

2Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς σιγανό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα καραμελώνουμε καλά για 15'-20' μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

3Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας, μαγειρεύουμε για 2'-3' και ρίχνουμε το κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30' μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

4Σερβίρουμε ζεστό με το ρύζι ή πατάτες φούρνου και το ζουμί από την κατσαρόλα.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα