ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΜΑΡΤ. 2007 

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ

Υλικά

1 κιλό άπαχος Κιμάς Αρνίσιος
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
2 κουτ. Λάδι
3 σκελίδες λιωμένες Σκόρδο
1 κουτ. Ξερός Δυόσμος
1 κουτ. Ψιλοκομμένος Μαϊντανός
1 κουτ. Γλυκού Ρίγανη
3 κουτ. γαλέτα
1 Αυγό
1 αρνίσια σκέπη
3 λεμόνια Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τη σκέπη και το λεμόνι.

Ζυμώνετε για 5 λεπτά. Ξεπλένετε τη σκέπη.

Αφαιρείτε τα χοντρά κομμάτια λίπους, τη βάζετε σε μπολ με νερό και χυμό λεμόνι, να ασπρίσει και να φύγει η "βαριά" μυρωδιά της. Απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια.

Πλάθετε τον κιμά σε μπαλάκι και βάζετε στην άκρη του κάθε κομματιού της σκέπης. Τυλίγετε να περιστραφεί γύρω από τον κιμά η σκέπη 1-2 φορές. Ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά την κάθε πλευρά.

Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντομάτες.

Καλή όρεξη!

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα