ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

Πέμπτη 1 Μαρ.

ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

Υλικά

•  1/4 κούπας αλεύρι
•  1/2 κουταλάκι αλάτι
•  1/8 κουταλάκι πιπέρι
•  1 1/2 κιλό φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες 1x5 εκ.
•  1/2 κιλό μικρά μανιτάρια
•  1/3 κούπας λάδι
•  1 κούπα ζωμό κρέατος
•  1/2 κούπα νερό
•  3 κουταλιές χυμό ντομάτας
•  1 κουταλιά γούστερ σος
•  2 κουταλάκια μουστάρδα έτοιμη
•  1 1/2 κούπα ξινή κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.

Βάλτε μέσα το κρέας και ανακατέψτε κουνώντας τη σακούλα, ώσπου να αλευρωθεί καλά το κρέας.

Βάλτε το σε μεγάλο τρυπητό και κοσκινίστε, να φύγει η περίσσεια του αλευριού.

Σ' ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν καλά.

Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρέας, ώσπου να ροδίσει.

Ρίξτε το ζωμό κρέατος, το νερό, το χυμό ντομάτας, τη γούστερ σος, τη μουστάρδα και τα μανιτάρια.

Σκεπάστε και σιγοβράστε 20'-30' ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Ρίξτε κι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε, ως το σημείου βρασμού, χωρίς ν' αφήσετε το φαγητό να βράσει.

Αδειάστε το φαγητό μέσα σ' ένα καλαθάκι από φύλλο κρούστας και σερβίρετέ το αμέσως.

Καλή επιτυχία

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα