Ψάρι μπουρδέτο

Ψάρι μπουρδέτο

Υλικά για 2 άτομα 2 φιλέτα ψαριού (γαλέο) 1 φλιτζάνι λάδι 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1 κουταλιά τοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα 1 φύλλο δάφνης πιπέρι αλάτι 1 φλιτζάνι νερό Εκτέλεση Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί...

Κέικ με ταχίνι και μέλι

Υλικά Συνταγής 1 φλ. ταχίνι (250 γραµ) 5 κ.σ. μέλι 2 αυγά μεγάλα (σε θερμ. δωμ.) λίγη σοδα (στην μύτη κ..γλ.) 1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι...

Αγειορίτικος Ροφός με άσπρη σάλτσα για την Κυριακή των Βαίων

Αγειορίτικος Ροφός με άσπρη σάλτσα για την Κυριακή των Βαίων

Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση μιας...

Σας προβληματίζει το βάψιμο των πασχαλινών αυγών; Δείτε πώς θα τα κρατήσετε άθικτα

Σας προβληματίζει το βάψιμο των πασχαλινών αυγών; Δείτε πώς θα τα κρατήσετε άθικτα

Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και, μαζί του, και η αιώνια μάχη ενάντια στα σπασμένα αυγά. Παρακάτω θα βρείτε...

Φιογκάκια με σολομό και σπαράγγια

Φιογκάκια με σολομό και σπαράγγια

ΥΛΙΚΑ 300 γρ. Φιογκάκια 7-8 κ.σ. Ελαιόλαδο 150 γρ. Καπνιστό σολομό 1 Κολοκύθι,κομμένο σε μέγεθος ζαριού ½ Μελιτζάνα,κομμένη σε μέγεθος ζαριού 5 Ραπανάκια,κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1...

Κρεμμυδόσουπα ογκρατέν

Κρεμμυδόσουπα ογκρατέν

Υλικά για 4 άτομα 3 κρεμμύδια 1 πράσο 2 σκελίδες σκόρδο 1 λίτρο νερό ή ζωμός κοτόπουλο 4 φέτες ψωμί μπαγκέτα 50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο Εκτέλεση Καθαρίζουμε και...

Τρουφάκια πορτοκαλιού με αμύγδαλο

Τρουφάκια πορτοκαλιού με αμύγδαλο

Υλικά για 8 άτομα 1½ κούπα καφέ ζάχαρη ½ κούπα καφέ χυμό πορτοκάλι ¼ κούπα καφέ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ 1½ κούπα καφέ αμυγδαλόψιχα...

Σαλάτα με φέτα και αγγούρι

Σαλάτα με φέτα και αγγούρι

Υλικά για 4 άτομα 1-2 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του) 2 κουταλιές της σούπας λευκό...

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι και καρότα

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι και καρότα

Υλικά για 2 άτομα 4 πατάτες βρασμένες 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο χυμό από μισό λεμόνι 500 γραμμάρια γιαούρτι...

Κορμός με σοκολάτα υγείας και χαλβά

ΥΛΙΚΑ 500γρ. Χαλβά κομμένο σε κύβους 100γρ. Φουντούκια ολόκληρα 100γρ. Καρύδια ολόκληρα 400γρ. Κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 2κ.σ. Σουσάμι ¼ κ.γ. Κανέλλα 1κ.γ. Κονιάκ   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Βάζουμε τη σοκολάτα υγείας...

Κρεμώδες ριζότο λαχανικών

Κρεμώδες ριζότο λαχανικών

ΥΛΙΚΑ 500γρ. ρύζι για ριζότο 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 10 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα ½ φινόκιο ψιλοκομμένο 2-3 καρότα...

Χταπόδι κρασάτο με καλαμαράκια

Χταπόδι κρασάτο με καλαμαράκια

Υλικά για 6 άτομα 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό 2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 1/3 κούπας ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1...

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο αβγό ποσέ

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο αβγό ποσέ

Έχεις όρεξη για brunch και θέλεις να φτιάξεις στο σπίτι τα ποσέ αβγά που τόσο σου αρέσουν. Η κλασική διαδικασία...

Σουφλέ με λιγκουίνι και αρνί

Σουφλέ με λιγκουίνι και αρνί

ΥΛΙΚΑ 400γρ. λιγκουίνι, βρασμένα 350γρ. αρνί, ψημένο και ξεψαχνισμένο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μελιντζάνα, κομμένη σε κύβους 150γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κάθετες φέτες 3-4κλ. θυμάρι,...

Πένες με τόνο και κάππαρη από τον Πέτρο Συρίγο

Πένες με τόνο και κάππαρη από τον Πέτρο Συρίγο

Μία πανεύκολη πρόταση για ζυμαρικά, που είναι έτοιμη σε 10'. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. Δροσερή και...