Υλικά
200 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί
340 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)
140 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό για περίπου 5-10 λεπτά. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Ύστερα το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη καλά στυμμένη και τη βανίλια, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μισή ποσότητα ζάχαρης άχνης και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε το γάλα με τη ζελατίνη μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη σαντιγί με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Ύστερα ρίχνουμε το μίγμα στο καλούπι της επιλογής σας και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά – ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ. Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε την πανακότα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Σερβίρετε την πανακότα με γιαούρτι με σάλτσα σοκολάτας ή με topping από φρούτα του δάσους. Καλή απόλαυση.
πηγή: jenny.gr