Σοκολατόπιτα, συνταγή με Grand Marnier

Σοκολατόπιτα, συνταγή με Grand Marnier

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα 66% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
115 γρ. βούτυρο
4 αυγά
2 κρόκοι αυγού
115 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

Για το σιρόπι:
(Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά)

300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
115 γρ. ζάχαρη
30 γρ. Grand Marnier

Διαδικασία:

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τον κρόκο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 λεπτά. Σιροπιάζουμε με το μισό από το ζεστό σιρόπι όταν είναι ακόμα ζεστή η σοκολατόπιτα. Oταν σερβίρουμε, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα από 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι.

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Η συνταγή της τεμπέλας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα