Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό με γιαούρτι - Γρήγορο, δροσερό και αφράτο

Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό με γιαούρτι - Γρήγορο, δροσερό και αφράτο

Παγωτό γιαούρτι, εύκολο και γρήγορο, με την κρέμα γάλακτος να το κάνει αφράτο και τα φρούτα ακόμα πιο δροσερό! Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό με γιαούρτι.

Υλικά

  • 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36%

Για το σιρόπι

  • 230 ζάχαρη
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 2 κ.τ.σ μέλι

Εκτέλεση

Καταψύξτε το μπολ που θα κάνετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε να ζεσταθεί.
  • Προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει.
  • Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη, με το που λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα γιατί θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο.

Για το παγωτό

  • Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε σαντιγί.
  • Έπειτα Προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το γιαούρτι και όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 3 ώρες χτυπάμε και πάλι με το σύρμα, συνολικά θα το χτυπήσουμε 2 φορές.
  • Αφήνουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα