Μπισκότα βρώμης

Μπισκότα βρώμης

ΥΛΙΚΑ

230 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

240 γρ. Βρώμη

200 γρ. Καστανή ζάχαρη

190 γρ. Αλεύρι

140 γρ. Σταφίδες

2 Αυγά large

65 γρ. Καρύδια 

50 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

30 γρ. Μέλι 

1 1/2 κ.σ. Εκχύλισμα βανίλιας 

8 γρ. Κανέλα, τριμμένη 

5 γρ. Baking powder

1/4 κ.γ. Αλάτι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Μουλιαζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και μετά τις στεγνώνουμε πολύ καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

2Στον κάδο του μίξερ ρίχνουνε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.

3Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Αφού ομογενοποιήθουν προσθέτουμε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε για λίγο ακόμα και αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.

4Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και το baking powder και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά. Αυτό το μείγμα το προσθέτουμε σε δόσεις μέσα στο μείγμα του βουτύρου με τη ζάχαρη που έχουμε αφήσει από πριν στην άκρη. Τέλος προσθέτουμε την βρώμη με τις σταφίδες και τα καρύδια (αν τα επιλέξουμε).

5Συνεχίζουμε είτε χτυπώντας με το μίξερ είτε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική, κολλώδη και κάπως υγρή ζύμη.

6Βάζουμε το μπολ με τη ζύμη που μόλις φτιάξαμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να παγώσει και να μπορούμε να την πλάσουμε σε μπισκότα.

7Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε σε μέτρια μπαλάκια στο μέγεθος μιας τρούφας σοκολάτας. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουν στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.

8Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά πάνω σε μια σχάρα.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα