Κλασσική και πεντανόστιμη ψαρόσουπα

Κλασσική και πεντανόστιμη ψαρόσουπα

ΥΛΙΚΑ

1 κοκκινόψαρο, περίπου 900 γρ. καθαρισμένο και κομμένο στα 3

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

350 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια

1 στικ σέλερι, κομμένο σε κάθετες φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε κάθετες φέτες

4 κλ. σέλινο, χοντροκομμένο

100 ml ελαιόλαδο

1.300 ml νερό, ζεστό

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Χυμό λεμονιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα καρότα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.

2Έπειτα, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, ανακατεύουμε ξανά και τις σοτάρουμε κι αυτές για 1 λεπτό.

3Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε ξανά για 1 λεπτό.

4Ύστερα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ψάρι μαζί με το σέλερι και το σέλινο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

5Αμέσως μετά, αδειάζουμε μέσα το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

6Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

7Μόλις είναι έτοιμη, σερβίρουμε την ψαρόσουπα ζεστή με λίγο χυμό λεμονιού.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Ψάρια, Θαλασσινά

Nikol K.
Σχολιάστε το άρθρο: