Σαρδέλες ψητές

Σαρδέλες ψητές

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες

Χυμό από 1 λεμόνι

60 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

2 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

4 ντοματίνια, κομμένα στα 4

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα εντόσθια  τις σαρδέλες, τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι.

2Μόλις σουρώσουν, τις βάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, την κάπαρη, το χυμό από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια.

3Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 15-20’.

4Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστές με ντοματίνια και μαϊντανό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Ψάρια, Θαλασσινά

Nikol K.
Σχολιάστε το άρθρο: