Μουντιάλ 2022, Μαρόκο-Πορτογαλία: Με στόχο το μηδέν στην άμυνα

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο-Πορτογαλία: Με στόχο το μηδέν στην άμυνα

Ανάλυση και προγνωστικά ποδοσφαίρου (σε αποδόσεις 1.72 & 2.15) του προημιτελικού ανάμεσα στο Μαρόκο και την Πορτογαλία από το Betmarket.gr.

Συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία το Μαρόκο, το οποίο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αντιμετωπίζει την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, που έρχεται από τεράστια νίκη με 6-1 απέναντι στην Ελβετία.

Μετάδοση: ANT1

Ώρα Έναρξης: 17:00

Παράδοση: Έχουν συναντηθεί δύο φορές, αμφότερες σε Παγκόσμια Κύπελλα και μετράνε από μία νίκη. Η Πορτογαλία επικράτησε με 1-0 στο Μουντιάλ του 2018, ενώ το Μαρόκο με 3-1 σε αυτό του 1986.

Διαιτητής: Φακούντο Τέλο

Ανάλυση Μαρόκο

*Διατηρεί αήττητο στους πέντε τελευταίους αγώνες του σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου.

*Έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 3/4 ματς του Μουντιάλ 2022.

*Βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε προημιτελική φάση Μουντιάλ.

Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο Μουντιάλ το Μαρόκο. Νέο… θύμα του η Ισπανία, την οποία απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι για τη φάση των «16». Στο αγωνιστικό μέρος, οι Μαροκινοί για ακόμα ένα ματς πραγματοποίησαν το τέλειο παιχνίδι στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μην δώσουν στη «Φούρια Ρόχα» πολλές ευκαιρίες μπροστά στην εστία τους. Επιθετικά δημιούργησαν μερικές επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ μέσω των γρήγορων αντεπιθέσεων.

Στην παράταση σημειώθηκε η κορυφαία ευκαιρία στην αναμέτρηση για το Μαρόκο, με τον Κεντίρα να αστοχεί τετ-α-τετ. Στα πέναλτι ανέλαβε δράση ο τερματοφύλακας Μπόνο, ο οποίος δεν επέτρεψε στους Ισπανούς να ευστοχήσουν ούτε σε ένα (!) και με 3 αποκρούσεις έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά.

Επικρατεί τρομερή ικανοποίηση στο στρατόπεδο του και πλέον η ψυχολογία είναι στα ύψη! Χαρακτηριστικό όλου αυτού είναι πως ο τεχνικός Ρεγκραγκούι δήλωσε πως πραγματοποιήσαν ένα εξαιρετικό τακτικά παιχνίδι και πλέον έθεσε ανοιχτά ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου!

Αγωνιστικά νέα

Αποκόμισαν κάποια μικροπροβλήματα οι Χακίμι (μπακ), Σάις (στόπερ) και ο εξαιρετικός μέσος Άμραμπατ αλλά όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρουν να είναι στη βασική ενδεκάδα. Αντίθετα, ο στόπερ Αγκέρντ δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος, καθώς αποχώρησε τραυματίας από το ματς με την Ισπανία.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπόνο – Χακίμι, Σάις, Ελ Γιαμί (Αγκέρντ), Μαζραουί – Αμραμπάτ, Αμαλά, Ουναχί – Ζίγες, Εν Νεσίρι, Μπουφάλ.

Ανάλυση Πορτογαλία

*Έχει βρεθεί ακόμα δύο φορές σε προημιτελική φάση Μουντιάλ και σε αμφότερες κατάφερε να προκριθεί (1966 απέκλεισε τη Βόρεια Κορέα και το 2006 την Αγγλία).

*Τα 3 από τα 4 ημίχρονα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 έληξαν ισόπαλα (0-0, 0-0, 1-1 και το 2-0 με Ελβετία).

*Έχει δει την εστία της να παραβιάζεται σε 10/12 τελευταία παιχνίδια της σε Μουντιάλ.

Η Πορτογαλία τρόμαξε κόσμο με την εμφάνιση της απέναντι στην Ελβετία, καθώς τη φιλοδώρησε με 6 τέρματα και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Τον χορό τερμάτων άνοιξε ο αντικαταστάτης του Ρονάλντο στην ενδεκάδα, Γκονσάλο Ράμος στο 17ο λεπτό και στο 33ο ο Πέπε με ωραία κεφαλιά διπλασίασε το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος συνέχισε να «σφυροκοπά» τα αντίπαλα καρέ, με τον δείκτη του σκορ να φτάνει στο 6-1 και τον Ράμος να πετυχαίνει χατ-τρικ (το 1ο στο φετινό Μουντιάλ)! Η συγκεκριμένη νίκη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη των Πορτογάλων σε Παγκόσμιο Κύπελλο (πρώτη το 7-0 απέναντι στη Βόρεια Κορέα το 2010).

Ο τεχνικός της Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ανέφερε ότι πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά πρέπει να προσγειωθούν στη γη κοιτώντας το επόμενο. Πάντως, το κλίμα στο εσωτερικό της είναι περίεργο, καθώς ο Ρονάλντο φαίνεται ότι πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του μετά το τέλος του ματς με την Ελβετία, αλλά αποχώρησε μόνος για τα αποδυτήρια.

Μάλιστα, όταν ακούστηκε πως δεν θα ναι βασικός υπήρξαν φήμες ότι απείλησε να φύγει από το Κατάρ. Κάτι το οποίο η Πορτογαλική ομοσπονδία με επίσημη ανακοίνωση της διέψευσε. Αντίστοιχα, ο Κριστιάνο μέσω του τουίτερ του έστειλε μήνυμα ενότητας με μία φωτογραφία που απεικονίζει όλη την ομάδα να πανηγυρίζει και λέγοντας πως η Πορτογαλία είναι ένα σύνολο πολύ δεμένο για να το σπάσουν οι εξωτερικές δυνάμεις.

Αγωνιστικά νέα

Ο χαφ Ντανίλο Περέιρα και ο αριστερός μπακ Νούνο Μέντες χάνουν το υπόλοιπο του Μουντιάλ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο αμυντικός Ρούμπεν Ντίας αλλά δεν υπάρχουν φόβοι να μην προλάβει.

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-2-3): Ντιόγκο Κόστα – Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο – Καρβάλιο – Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα – Οτάβιο, Γκονσάλο Ράμος, Φέλιξ.

Προγνωστικά 1-Χ-2

Το Μαρόκο έχει αποδείξει ότι είναι ο ορισμός της ομάδας σε αυτό το τουρνουά και αν μη τι άλλο η πορεία του μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το θέμα είναι ότι δεν έχει την εμπειρία των Πορτογάλων, αλλά ούτε και την μεσοεπιθετική ποιότητα που διαθέτουν. Στις λεπτομέρειες θα κριθεί η αναμέτρηση και εκεί συνήθως τον λόγο έχει η καλύτερη επιθετική γραμμή, δηλαδή αυτή της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Το διπλό στο 1,73 έχει το προβάδισμα.

Προγνωστικά Γκολ

Δεν αναμένεται να αλλάξει τακτική τώρα ο τεχνικός του Μαρόκο, Ρεγκραγκούι. Θα παραταχθεί με στόχο το μηδέν στην άμυνα και θα πρεσάρει στο χώρο του κέντρου για να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος των Πορτογάλων. Στην αντίπερα όχθη, ο Σάντος δεν είναι από τους προπονητές που θα παίξουν επιθετικά σε παιχνίδι νοκ άουτ. Γνωρίζει το πόσο επικίνδυνο είναι το Μαρόκο στις αντεπιθέσεις και θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Η λογική λέει ότι θα δούμε ένα κλειστό ματς, όπως ήταν και τα προηγούμενα των Μαροκινών (3/4 δεν είχαν παραπάνω από 2 τέρματα), με το Under 2,5 να προσφέρεται στο 1,72.

Ειδικό στοίχημα

Όπως αναφέραμε και παραπάνω αναμένουμε «σφιχτό» ματς, οπότε εκτιμούμε ότι στο πρώτο μέρος οι ομάδες θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Αμφότερες μετράνε 3/4 ισόπαλα πρώτα ημίχρονα στη διοργάνωση και βασιζόμενοι σε αυτή την στατιστική τους συμπεριφορά, έχει νόημα να κοιτάξουμε προς το Χ στο 1ο 45λεπτο. Η συγκεκριμένη επιλογή «παίζεται» στο 2,15.

Betmarket Επιλογές

  • 17:00 - Μαρόκο - Πορτογαλία - Under 2,5 (1,72)

  • 17:00 - Μαρόκο - Πορτογαλία - Χ ημίχρονο (2,15)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα