Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία-Ελβετία: Η μεσοεπιθετική ποιότητα των Πορτογάλων θα κρίνει το ματς

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία-Ελβετία: Η μεσοεπιθετική ποιότητα των Πορτογάλων θα κρίνει το ματς

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Ρονάλντο αντιμετωπίζει τη φιλόδοξη Ελβετία. Ανάλυση του ματς και 2 στοιχηματικές προτάσεις από το Betmarket.gr.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ξεκίνησε και στο BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες όπως τις αποδόσεις Μουντιάλ 2022, τις βαθμολογίες των ομίλων και τις διασταυρώσεις στη νοκ-άουτ φάση, το τηλεοπτικό πρόγραμμα αλλά και τους τζίρους όλων των αγώνων. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα στις ομάδες αλλά και σε παλαιότερες διοργανώσεις που έμειναν στην ιστορία.

Ρίχνεται στη μάχη των νοκ άουτ και η προηγούμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία η οποία αντιμετωπίζει τη φιλόδοξη Ελβετία των Σακίρι και Τσάκα.

Μετάδοση: ANT1

Ώρα Έναρξης: 21:00

Παράδοση: Έχουν συναντηθεί 15 φορές, με το σερί να είναι στο 6-4-5 για την Πορτογαλία.

Διαιτητής: Σέζαν Ράμος

Ανάλυση Πορτογαλία

*Σκόραρε τα πέντε από τα έξι γκολ της στο δεύτερο ημίχρονο.

*Έχει δει την εστία της να παραβιάζεται σε 9 από τις 11 τελευταίες αναμετρήσεις της σε επίπεδο Μουντιάλ.

*Επιβεβαίωσε το Χ ημίχρονο και στα τρία παιχνίδια της στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Πορτογαλία μπορεί να μην εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της στα πρώτα δύο ματς, αλλά κατάφερε να τα κερδίσει με αποτέλεσμα να πάει τυπικά αδιάφορη στην αναμέτρηση με τη Νότιο Κορέα. Αρκετές αλλαγές από τον Σάντος στο αρχικό σχήμα και παρά το γεγονός πως προηγήθηκε, γνώρισε την ήττα με 2-1, παρουσιάζοντας μία μέτρια εικόνα γενικότερα. Τίποτα δεν άλλαξε όμως, αφού κατάφερε να πάρει την πρωτιά του ομίλου, που ουσιαστικά αυτός ήταν και ο στόχος της.

Ο τεχνικός της Φερνάντο Σάντος δήλωσε μετά το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, πως είναι δική του ευθύνη η ήττα και ότι η ομάδα του είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Στο εσωτερικό της επικρατεί κλίμα ενότητας, με τον Γουίλιαμ Καρβάλιο να αναφέρει πως έχουν δουλέψει αρκετά και ότι μπορούν να πετύχουν καλά πράγματα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αγωνιστικά νέα

Συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών ο χαφ Ντανίλο Περέιρα και ο ποιοτικός μέσος Οτάβιο, με το δεύτερο όμως να επιστρέφει στις προπονήσεις και είναι πιθανό να μπορέσει να αγωνιστεί.

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-3-2): Ντιόγκο Κόστα – Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Κανσέλο – Γουίλιαμ Καρβάλιο (Ζοάο Μάριο) – Μπρούνο Φερνάντες, Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα – Ρονάλντο, Φέλιξ.

Ανάλυση Ελβετία

*Επιβεβαίωσε το Χ ημίχρονο και στα τρία παιχνίδια της στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

*Αυτή και η Γαλλία είναι οι μοναδικές Ευρωπαϊκές ομάδες που από το 2014 έχουν προκριθεί στη φάση των 16 τόσο του Euro όσο και του Μουντιάλ.

*Τρέχει σερί 5-0-1 στα έξι τελευταία επίσημα ματς της.

Η Ελβετία πέρασε δια πυρός και σιδήρου ως δεύτερη από έναν όμιλο με Βραζιλία και Σερβία. Στα πρώτα δύο ματς χωρίς να εντυπωσιάσει κέρδισε το Καμερούν με 1-0, ενώ ηττήθηκε από τη Βραζιλία με το ίδιο σκορ. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της έπαιζε ουσιαστικά τελικό απέναντι στην Σερβία και παρά το γεγονός πως βρέθηκε να προηγείται στο σκορ (20ο λεπτό), οι Σέρβοι γύρισαν το ματς τούμπα (26ο και 35ο λεπτό). Λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια και έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό οι Ελβετοί βρήκαν την ισοφάριση (44ο λεπτό). Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος (48ο λεπτό) ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ και το κράτησε μέχρι το τέλος. Βέβαια υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, σε ένα ματς που δεν έλειψε η ένταση (11 κάρτες βγήκαν συνολικά!).

Ο τεχνικός της Μουράτ Γιακίν παρουσιάστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, αναφέροντας πως είναι η καλύτερη Ελβετία που έχει παρουσιαστεί με σπουδαίους παίκτες και ομαδικό πνεύμα.

Αγωνιστικά νέα

Δεν έχει κάποιο πρόβλημα στην αποστολή της, οπότε ο Μουράτ Γιακίν θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ζόμερ – Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ – Σο, Φρόιλερ, Τσάκα – Σακίρι, Εμπολό, Βάργκας.

Προγνωστικά 1-Χ-2

Η Ελβετία θα παραταχθεί με αμυντικές διαθέσεις και ότι της βγει μπροστά μέσω των αντεπιθέσεων. Το θέμα είναι ότι αν δεχτεί πρώτη γκολ (όπως με Βραζιλία) δύσκολα θα… επιστρέψει στο ματς. Το σύνολο του Σάντος διαθέτει περισσότερη ποιότητα, ειδικά στον μεσοεπιθετικό τομέα και παρά τα αμυντικά προβλήματα που έδειξε στους ομίλους έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ο άσος προσφέρεται στο 1,98.

Προγνωστικά Γκολ

Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο τεχνικός της Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν θα ρίξει το βάρος στην άμυνα, ενώ και ο Σάντος στα νοκ άουτ παρουσιάζεται ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με τον ανασταλτικό τομέα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε ματς με λίγες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και το Under 2,5 στο 1,69 δείχνει μια συνετή επιλογή.

Ειδικό στοίχημα

Σε ειδικά στοιχήματα αξίζει να κοιτάξουμε προς το Over 4,5 κάρτες στο 2,15. Οι Ελβετοί έδειξαν και απέναντι στην Σερβία ότι δεν είναι… ήσυχοι (11 κάρτες βγήκαν συνολικά στο ματς) και δεν θέλουν πολύ για να δημιουργήσουν εντάσεις στο παιχνίδι. Στην αντίπερα όχθη, οι Πορτογάλοι επιβεβαίωσαν το συγκεκριμένο όριο καρτών σε 2 από τα 3 ματς τους στον όμιλο.

Σημείο που μπορεί να σταθεί με βάση την στατιστική συμπεριφορά των δύο συνόλων είναι το Χ ημίχρονο, το οποίο επιβεβαίωσαν αμφότερες και στις τρεις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους. Η συγκεκριμένη επιλογή προσφέρεται στο 2,07.

Betmarket Επιλογές

  • 21:00 - Πορτογαλία - Ελβετία - 1 (1,98)

  • 21:00 - Πορτογαλία - Ελβετία - Over 4,5 κάρτες (2,15)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα