Προγνωστικά Μπάσκετ: Πλούσιο παιχνίδι σε τρία διαφορετικά μέτωπα

Προγνωστικά Μπάσκετ: Πλούσιο παιχνίδι σε τρία διαφορετικά μέτωπα

Πλούσιο το κουπόνι του μπάσκετ σήμερα και το Betmarket.gr έχει εντοπίσει τα προγνωστικά του με μία δυάδα από την Τουρκία και δύο μονά.

Μετά από λίγες ημέρες, τα ξαναλέμε σήμερα από εδώ στα προγνωστικά μπάσκετ με τις αναλύσεις μας.

Την τελευταία φορά τα είχαμε πει, είχαμε κάνει το 2/2 ξανά. Δεν χαλαρώνουμε, συνεχίζουμε με σκοπό να πετύχουμε κι άλλα σημεία.

Θυμίζουμε ότι στο BetMarket.gr μπορείτε να διαβάζετε καθημερινά τη στήλη του NBA με το σημείο της ημέρας. Όσο για την αγαπημένη Euroleague, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ανεβαίνει ανανεωμένη στήλη με την ανάλυση όλων των αγώνων.

Προς το παρόν θα μείνουμε, όμως, στα δικά μας. Θα δούμε δύο αγώνες από την Τουρκία, έναν αγώνα από την Ισπανία και έναν αγώνα από την αγαπημένη Elite League.

Ας δούμε, όμως, τον κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Έχει πάρει φόρα η Τουρκ Τέλεκομ

Ξεκινάμε την ανάλυση μας με την αναμέτρηση της Τουρκ Τέλεκομ με την Τόφας. Η Τόφας έχει την ιδιαιτερότητα για το ελληνικό κοινό ότι έχει στην άκρη του πάγκου της τον Δημήτρη Πρίφτη. Ο Έλληνας τεχνικός μετά από ένα κακό πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, έχει βρει την ηρεμία του και τα πάει αρκετά καλά.

Σαφώς η Τόφας είναι ένας ιστορικός σύλλογος για το τουρκικό μπάσκετ, αναλογικά με την κατάσταση που επικρατεί, όμως, τα πάει καλά. Συγκεκριμένα, είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 8-4, έχοντας περάσει ένα δύσκολο πρόγραμμα στα τελευταία παιχνίδια. Για την ακρίβεια, μετρά τρεις σερί ήττες στο γειτονικό πρωτάθλημα, είχε, όμως, να αντιμετωπίσει τη Γαλατάσαραϊ, τη Φενέρμπαχτσε και την Γκαζιαντέπ. Αυτό πιθανώς θα πρέπει να ανησυχεί είναι οι διαφορές στις ήττες. Μιας και μπορεί η ήττα από τη Φενέρ να είχε ένα «φυσιολογικό» -14, η ήττα και μάλιστα εντός έδρας με -10 από τη Γκαζιαντέπ πόνεσε.

Για την Τουρκ Τέλεκομ τα έχουμε πει αρκετές φορές μέσα από τα προγνωστικά μας στο μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, το γεγονός ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα για τον αγώνα με τον Προμηθέα για το Eurocup και με εξαίρεση μικρά διαστήματα, πήρε μια άνετη νίκη. Το σύνολο του Ερντέμ Τσαν είναι πολύ έμπειρο και το θετικό για τον ίδιο τον προπονητή είναι πως παίρνει πράγματα από όλους τους παίκτες του και έχει λύσεις από τον πάγκο. Δεν είναι μία ομάδα, δηλαδή, που στηρίζει το παιχνίδι της σε μια καλή πεντάδα και μετά να γκρεμίζει ό,τι έχτιζε.

Η ομάδα της Άγκυρας έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη για να συνεχίσει το εξαιρετικό σερί της. Θα στηρίξουμε, λοιπόν, τον άσο με το χάντικαπ στο -4,5. Η Stoiximan.gr προσφέρει αυτή την επιλογή σε απόδοση 1.90.

Βρήκε φόρμα η Γαλατάσαραϊ

Συνεχίζουμε την ανάλυση μας στο τουρκικό πρωτάθλημα με τον αγώνα της Μπαχτσέσεχιρ με τη Γαλατάσαραϊ. Η «τσίμ μπομ» δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τρέχουσα σεζόν. Χαρακτηριστικό είναι πως στα πρώτα πέντε παιχνίδια της τουρκικής λίγκας, είχε μόλις μία νίκη. Η αποχώρηση του Άνγκολα και η έλευση του ΜακΓκί άλλαξαν το… διακόπτη όμως. Μπορεί στον τελευταίο αγώνα να έχασε η Γαλατά από τη Φενέρμπαχτσε, αλλά όπως και να το κάνουμε, μιλάμε για διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η Μπαχτσέσεχιρ έχει ένα πολύ ενδιαφέρον ρόστερ. Το πρόβλημα για τους γηπεδούχους είναι ότι δεν έχουν στη διάθεση τους τον Λάνγκστον Χολ. Ο Αμερικανός πρώην guard του Προμηθέα Πατρών που έχει παίξει και σε επίπεδο Euroleague, έχει δώσει μόλις έναν αγώνα με τους Τούρκους φέτος και η απουσία του είναι η αισθητή.

Στο φετινό πρωτάθλημα, το σύνολο του Ερχάν Ερνάκ μετρά τρεις νίκες σε οκτώ αγώνες, ενώ η νίκη επί της Νίμπουρκ για το BCL, έδωσε μεγάλη ψυχολογική ανάταση. Πιθανώς, όμως, να έδωσε και κούραση, μιας και μιλάμε για ένα ρόστερ περιορισμένων λύσεων.

Η Γαλατάσαραϊ έχει αντίστοιχα περισσότερες επιλογές στο ρόστερ της. Μπορεί να έχασε από τη Φενέρ τη Δευτέρα, έχει βρει ρυθμό όμως. Θα στηρίξουμε το διπλό σε απόδοση 1.45 στη  Stoiximan.gr. Με αυτό το σημείο δημιουργούμε τη σημερινή μας δυάδα στα προγνωστικά του μπάσκετ.

Δεν έχει λύσεις το Σχηματάρι

Συνεχίζουμε την ανάλυση μας με το αγαπημένο μας πρωτάθλημα της Elite League και τον αγώνα του Ερμή Σχηματαρίου με το Ψυχικό. Οι νεοφώτιστοι από τη Βοιωτία έχουν διατηρήσει απόρθητη την έδρα τους μετά τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές. Το πρόβλημα για την ομάδα του Νίκου Οικονόμου είναι πως πλέον δεν έχει λύσεις στο παρκέ. Συγκεκριμένα, παρελθόν αποτελούν από την ομάδα ο Άλκης Παππάς και ο Τζέικομπ Ουάιλι. Πρακτικά δηλαδή για να εξηγήσουμε και σε όσους δεν παρακολουθούν το πρωτάθλημα, ο Ερμής Σχηματαρίου έλυσε τη συνεργασία του με τον βασικό του «άσο» και έναν «ψηλό» με πολλά λεπτά συμμετοχής. Χαρακτηριστικό είναι πως στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με το Αγρίνιο, έχασε με 81-66, χωρίς να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των ομάδων.

Το Ψυχικό από την άλλη είναι μία ομάδα που έχει ρόστερ πρωταθλητισμού. Στο κρισιμότερο παιχνίδι με τον Τρίτωνα πάλεψε το παιχνίδι στα ίσα και θα μπορούσε και να κερδίσει. Δεν τα κατάφερε, αλλά η εικόνα του ήταν εξαιρετική. Πόσω δε μάλλον τώρα που επέστρεψε ο Γιώργος Κουκάς, ένας εκ των εμπειρότερων point guard στην Elite League. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων είναι πλήρης από επιλογές και στην ημέρα της μπορεί να παίξει εξαιρετικό μπάσκετ.

Ο Ερμής Σχηματαρίου περιμένει να φτάσουμε στις γιορτές για να προχωρήσει σε αλλαγές στο ρόστερ του. Θα παλέψει τα εντός έδρας παιχνίδια για να κρατήσει «ζεστό» τον κόσμο του. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, το Ψυχικό είναι ανώτερο. Το διπλό με το χάντικαπ στο -3,5 έχει απόδοση 1.83 στη Winmasters. Είναι μία καλή επιλογή για να την προσθέσουμε στα σημερινά προγνωστικά του μπάσκετ.

Έχει έδρα η Μάλαγα

Κλείνουμε τη σημερινή μας ανάλυση με την αναμέτρηση της Μάλαγα με τη Σαραγόσα για την ACB. Θα ξεκινήσουμε με τη φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία πριν λίγες εβδομάδες ξάφνιασε την μπασκετική κοινότητα. Ήταν τότε που κέρδιζε τη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα με διαφορά. Ένα αποτέλεσμα που έφερε ακόμα και σενάρια αποχώρησης του Τσους Ματέο από τον πάγκο των «μερένχες». Αυτή ήταν η μία από τις δύο νίκες της Σαραγόσα στο φετινό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Πορφίριο Πίσακ να είναι αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία. Ναι μεν παλεύει τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά δεν μπορεί να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Η Μάλαγα από την άλλη τρέχει στο φετινό πρωτάθλημα με… σπασμένα φρένα. Ο Ίμπον Ναβάρο έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ρόστερ, όπου ο κάθε παίκτης έχει καταλάβει το ρόλο του. Έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι το σύνολο αποτελείται από παίκτες Euroleague και παίκτες που είναι έτοιμοι για αυτό το επίπεδο.

Η Μάλαγα έχει ένα ακόμα προτέρημα, το οποίο, όμως, είναι διαχρονικό: την έδρα. Το Palacio de Deportes γεμίζει σε κάθε αγώνα και γεμίζει όταν οι αναμετρήσεις διεξάγονται μεσημέρι. Πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για βραδινό αγώνα. Οι παίκτες θα θελήσουν να ευχαριστήσουν το κοινό με μία ακόμα νίκη. Ο άσος με το χάντικαπ στο -9,5 έχει απόδοση 1,92 στη Betsson.

Betmarket Επιλογές:

Δυάδα (Stoiximan.gr)

  • TBSL – 03/12 – 14:30 – Τουρκ Τέλεκομ – Τόφας – 1 (-4,5)

  • TBSL – 03/12 – 19:30 – Μπαχτσέσεχιρ – Γαλατάσαραϊ – 2


    Συνολική απόδοση 2.75 με ποντάρισμα 10 μονάδες

Μονά:

  • Elite League – 03/12 – 17:00 – Ερμής Σχηματαρίου – Ψυχικό – 2 (-3,5) επί 5 μονάδες σε απόδοση 1.83 στην Winmasters

  • ACB – 03/12 – 18:00 – Ουνικάχα Μάλαγα – Σαραγόσα – 1 (-9,5) επί 5 μονάδες σε απόδοση 1.92 στην Betsson

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα