To Betmarket.gr διαλέγει τρία σημεία από τον μεγάλο τελικό του «Νουρ-Σουλτάν» μεταξύ των Στέφανου Τσιτσιπά και Νόβακ Τζόκοβιτς.
Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα, να δείτε προγνωστικά τένις για μεγάλα τουρνουά και προγνωστικά ποδοσφαίρου από τους tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε στον χθεσινό ημιτελικό απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ και σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του «Νουρ-Σουλτάν».
Ο Τσιτσιπάς θέλει να… σπάσει την κακή παράδοση που μετρά σε τελικούς ATP500, όπου έχει ηττηθεί και τις οκτώ φορές στις οποίες έχει αγωνιστεί. Από την άλλη ο Τζόκοβιτς επιδιώκει να φτάσει στον 90ο τίτλο της καριέρας του και τον 4ο στη σεζόν.
Ο Νόλε ψάχνει και τον δεύτερο σερί τίτλο μετά το Τελ Αβίβ, φτάνοντας όμως με αρκετό κόπο, αφού ισοφάρισε τον Μεντβέντεφ σε 1-1 σετ και ο Ρώσος αποχώρησε με ενοχλήσεις. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το δεν ήταν καλύτερος παίκτης στο κορτ και αυτό έχει αρκετές δόσεις αλήθειας, αφού ο Σέρβος διατηρήθηκε με την εμπειρία του και κατέκτησε το tiebreak του δευτέρου.
Πολλά θα κριθούν στο σερβίς
Το παιχνίδι και των δύο είναι γνωστό, με τον Τζόκοβιτς να είναι ο απόλυτος τοίχος από τη βασική γραμμή. Το παιχνίδι του βασίζεται στο βάθος και τις επιστροφές, οπότε ο Στέφανος δεν μπορεί να κάνει καμία έκπτωση στο σερβίς του. Φυσικά και είναι αδύνατο να γράψει το 86% (38/44) στους κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο, όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό πως όσο περισσότερα τέτοια βάζει στο κορτ, τόσο θα κάνει τη δική του ζωή πιο εύκολη.
Δεν είναι μόνο οι βαθιές επιστροφές του Τζόκοβιτς που γίνονται ακόμα πιο «αιχμηρές» στα δεύτερα σερβίς, αλλά και η προσπάθεια να γίνει ο Τσιτσιπάς πιο επιθετικός με το σερβίς βολέ. Πρώτο σερβίς καλά τοποθετημένο θα σημαίνει ευκαιρία για τον Τσιτσιπά να ανεβεί ψηλά στο κορτ, να μικρύνει τη διάρκεια των πόντων και με αυτόν τον τρόπο να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο παιχνίδι του.
Ο Τζόκοβιτς, άλλωστε, παίζει αρκετά καλά το τελευταίο διάστημα σε αυτά τα indoor τουρνουά, αλλά δε σερβίρει με τρομερή ακρίβεια και για αυτό οι Μεντβέντεφ, Χατσάνοφ και Φαν Ντε Ζάντσχουλπ είχαν τις ευκαιρίες τους για break. Ο Στέφανος αντιμετώπισε πολύ πιο δύσκολο σερβίς (Χούρκατς) κατά την πορεία του στο τουρνουά και έχει δείξει ότι φτάνει σε αρκετές στιγμές στα αντίπαλα σερβίς. Δεδομένα θα σημαδευτεί στο μπάκχαντ, όμως η βελτίωσή του στις slice επιστροφές θα παίξει τον ρόλο της και σε ένα παιχνίδι που αναμένεται γεμάτο, το over 1.5 break του Τσιτσιπά προσφέρεται στο 2.15.
Αν ψάξει την ευθεία ο Τσιτσιπάς έχει τύχη
Ένα μεγάλο ζήτημα τα τελευταία χρόνια για τον Τσιτσιπά είναι το μπάκχαντ. Οι αντίπαλοι που τον σημαδεύουν εκεί αρπάζουν τις ευκαιρίες τους και του επιζητούν το λάθος είτε του στερούν επιθετικότητα. Γιατί γίνεται αυτό; Επειδή ο Στεφ πηγαίνει μόνο σε ασφαλή χτυπήματα cross court, φοβούμενος να αλλάξει ρυθμό στην ευθεία. Αυτήν την αδυναμία έκανε εμφανή ο Ναδάλ στον Έλληνα και από τότε συνεχίζεται, οπότε οι φλατ μπάλες του Τζόκοβιτς θα φτάνουν εκεί.
Το ζήτημα είναι πάλι το ίδιο, όπως στον ημιτελικό. Πρώτον πόσο χρόνο θα έχει πίσω από αυτές τις μπάλες ώστε να προλάβει να γυρίσει για να εκτελέσει inside out με το φόρχαντ και δεύτερον όταν δε θα το καταφέρει, πόσο απειλητικός θα είναι στην ευθεία. Αν δεν το κάνει, ο Τζόκοβιτς θα πραγματοποιήσει… κρουαζιέρα, όπως και στον τελικό της Ρώμης που επικράτησε του Έλληνα τενίστα με 6-0 στο 1ο σετ. Ωστόσο αν το πράξει, τότε ο τελικός θα είναι γεμάτος, με το over 22.5 των games να έχει τιμή 2.05.
Εξαρτάται μεγάλο μέρος του παιχνιδιού από τη ρακέτα του Τσιτσιπά
Φαίνεται κάπως ακραίο αλλά δεν είναι. Πολλά κρίνονται από τη ρακέτα του Τσιτσιπά στο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα αργό κορτ, οπότε οι τοποθετήσεις των χτυπημάτων εδάφους του Έλληνα τενίστα θα κρίνουν το αν μπορεί να επιβιώσει στο όριο μεταξύ αβίαστου λάθους και winner.
Με τον Τζόκοβιτς πρέπει να πάρεις ρίσκα, δε γίνεται αλλιώς και αλήθεια είναι πως το φόρχαντ του Τσιτσιπά πρόκειται για ένα απο τα πιο dominant χτυπήματα μέσα στο 2022. Από εκεί πρέπει να αντλήσει δύναμη ο Στέφ για να ψάξει κάτι μεγάλο, γιατί είναι πολύ σπουδαίο να κερδίζεις τον Νόλε σε τελικό, σε όποια κατάσταση και να είναι. Για όποιον θέλει να ρισκάρει, τότε το 4.44 της κατάκτησης του τροπαίου από τον Τσιτσιπά αξίζει το ποντάρισμα του.
Betmarket Επιλογές:
Μονά
- 9/10 – 13:30 – ATP Αστάνα – Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Τσιτσιπάς over 1.5 break (2.15)
- 9/10 – 13:30 – ATP Αστάνα – Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Over 22.5 games (2.05)
- 9/10 – 13:30 – ATP Αστάνα – Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Νίκη Τσιτσιπάς (4.44)




