Η Νορβηγία προετοιμάζεται για τον προημιτελικό του Μουντιάλ 2026 κόντρα στην Αγγλία, αλλά η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως ανακοίνωσε ο προπονητής Στόλε Σόλμπακεν την Τρίτη (7/7), η ίωση έχει επηρεάσει την αποστολή, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι ο βήχας ταλαιπωρεί την ομάδα ενόψει της αναμέτρησης στο Μαϊάμι, προγραμματισμένη για την Κυριακή 12/7, στις 00:00 ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Dagbladet, δύο παίκτες έχουν ήδη αποκλειστεί από τους αγώνες λόγω της ασθένειας. Ο Γέργκεν Στραντ Λάρσεν, επιθετικός της Κρίσταλ Πάλας, δεν συμμετείχε στο πρώτο παιχνίδι της Νορβηγίας απέναντι στο Ιράκ, ενώ ο Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν απουσίασε από την νικηφόρα αναμέτρηση με τη Βραζιλία στη φάση των «16». Ο Σόλμπακεν εμφανίστηκε να βήχει έντονα σε συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 4-1 από τη Γαλλία στη φάση των ομίλων.
Κατάσταση της ομάδας
Ο Σόλμπακεν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, παρά τη διασπορά των συμπτωμάτων. «Στην πραγματικότητα, μόνο ο Γέργκεν είχε πυρετό, αλλά υπήρξε λίγος βήχας, διάσπαρτα εδώ κι εκεί», ανέφερε. Ο Νορβηγός τεχνικός πρόσθεσε ότι οι συνθήκες ταξιδιού και οι αποδυτήρια μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση της ίωσης, επισημαίνοντας ότι «είμαστε πάνω από 50 άτομα, οπότε θα ήταν παράξενο αν δεν κολλούσε ο ένας ή ο άλλος».
Αναφορικά με την απουσία του Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν, ο προπονητής εξήγησε ότι ο παίκτης δεν είχε πυρετό και προπονούνταν κανονικά, αλλά αισθανόταν ότι το σώμα του δεν ανταποκρινόταν πλήρως. «Ο Όλα (Σαντ, ο γιατρός της ομάδας) τού μίλησε το πρωί και ήταν μια χαρά, αλλά μετά νομίζω ότι τον πλησίασε ύπουλα», σημείωσε.
Προετοιμασία για τον αγώνα με την Αγγλία
Ο Σόλμπακεν αναγνώρισε την πρόκληση που παρουσιάζει η Αγγλία, δηλώνοντας: «Πρέπει να μελετήσουμε την Αγγλία, αλλά προφανώς την έχουμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια της στη διοργάνωση και θα είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος». Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι το παιχνίδι θα είναι ισορροπημένο και σφιχτό.
Μετά τη νίκη επί της Βραζιλίας, ο Σόλμπακεν έδωσε ρεπό στους παίκτες και στους συνεργάτες του, αν και ο ίδιος δεν ξενύχτησε. «Άφησα το επιτελείο να γιορτάσει μόνο του», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν πολύ κουρασμένος και προτίμησε να ξεκουραστεί.



