Απολαυστική δημοσκόπηση: Ποιον βλέπουν για νικητή του Μουντιάλ 2026 οι ψηφοφόροι των κομμάτων

Απολαυστική δημοσκόπηση: Ποιον βλέπουν για νικητή του Μουντιάλ 2026 οι ψηφοφόροι των κομμάτων

Οι Έλληνες φαίνεται πως συνδυάζουν την πολιτική με το ποδόσφαιρο, όπως αποδεικνύει η πρόσφατη δημοσκόπηση του Δημήτρη Βασιλειάδη της Interview, η οποία παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ. Η έρευνα αποκαλύπτει τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τον νικητή του Μουντιάλ 2026 και εντοπίζει ένα ενδιαφέρον σημείο σύγκλισης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 34,7% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί τη Γαλλία ως νικήτρια της διοργάνωσης, ενώ το 29,5% προτιμά την Αργεντινή. Εντυπωσιακό είναι ότι το 12,6% των «γαλάζιων» ψηφοφόρων υποστηρίζει τη Βραζιλία.

Αντίθετα, οι υποστηρικτές της ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν προτίμηση στην Ισπανία, με το 35% να επιλέγει τη «Φούριας Ρόχας». Ακολουθεί η Αργεντινή με 24,4%, ενώ η Βραζιλία κλείνει την τριάδα με 15%.

Συγκλίσεις και αποκλίσεις στα κόμματα

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του φαίνεται να ταυτίζονται με τους Νεοδημοκράτες στην κορυφή, καθώς το 33,8% επιλέγει τη Γαλλία, με την Αργεντινή να ακολουθεί με 23,5%.

Από την άλλη, το ΚΚΕ έχει μια διαφορετική προσέγγιση, καθώς το 38,6% των ψηφοφόρων του επιλέγει το κουτάκι «Άλλη ομάδα», δείχνοντας ότι δεν επιθυμούν κάποιο μεγάλο φαβορί.

Παρόμοια στάση κρατούν και οι υποστηρικτές του Κυριάκου Βελόπουλου, με το 35,1% να αναζητά μια διαφορετική εθνική ομάδα για να κερδίσει.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Αργεντινή φαίνεται να έχει ισχυρή υποστήριξη από τους ψηφοφόρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με το 41,4% να επιλέγει τον Μέσι, αφήνοντας την Ισπανία στη δεύτερη θέση με 20,7%.

Συμπερασματικά, η Γαλλία φαίνεται να έχει διευρύνει την υποστήριξή της προς το κέντρο και τη δεξιά, ενώ ο Μέσι κερδίζει έδαφος στα αριστερά.

Διαβάστε ακόμα

Δείτε ακόμα