Άτυχος ο Παναθηναϊκός. Ηττήθηκε από την Μπράγκα και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League.

Άτυχος ο Παναθηναϊκός. Ηττήθηκε από την Μπράγκα και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές μεγάλες ευκαιρίες, ηττήθηκε από την Μπράγκα με 1-0 στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League.

O αγώνας

Αρκετά νευρικά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Τα πολλά φάουλ, δεν βοηθούσαν στο να βρει ρυθμό ο αγώνας. Η πρώτη τελική έγινε στο 16′ για το “τριφύλλι”. Ο Ιωαννίδης μοίρασε την μπάλα στον Βιλένα. Ο Ολλανδός δοκίμασε τα πόδια του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά αρκετά μέτρα άουτ. Οι “πράσινοι” άρχισαν να παίρνουν μέτρα και δύο λεπτά αργότερα άγγιξαν το γκολ. Ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα σουτ από τα δεξιά και ο Ιωαννίδης με προβολή δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα. Εν συνεχεία ο Χουάνκαρ έδωσε στον Μαντσίνι που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε τη σέντρα σουτ με τον Ματέους να μπλοκάρει σταθερά. Στο 31′ οι Πορτογάλοι έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία. Μετά από λάθος του Πέρεθ, ο Ρουίθ βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να τον σταματά. Στο 45′ ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Μετά από αλληλουχία κεφαλιών, η μπάλα έφτασε στον Βαγιαννίδη, ο οποίος προσπάθησε να κερδίσει τον Ματέους, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.

O Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένα στο δεύτερο ημίχρονο και έγινε περισσότερο πιεστικός. Στο 54′ ο Παλάσιος έκανε την κούρσα από τα δεξιά, σούταρε δυνατά διαγώνια, αλλά ο Ματέους είχε απάντηση πέφτοντας στην γωνία του. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Μπράγκα να απειλήσει. Με ατομική ενέργεια ο Μπρούμα πλάσαρε τον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να μπλοκάρει σταθερά. Στο 68′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Μαντσίνι πέρασε τον αντίπαλο του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τα αριστερά που ήρθε ο Χουάνκαρ ο οποίος κατέβασε τη μπάλα, τη σταμάτησε, έκανε προσποίηση και σουτ με το δεξί με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Η Μπράγκα, πήρε μέτρα στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως το “τριφύλλι” βγήκε στην επίθεση και με τον Μπρούμα έκανε το 1-0 στο 83′. Παρά την παγωμάρα, ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες με Σπόραρ και Τζούρισιτς. Το παιχνίδι απέκτησε άναρχο ρυθμό με την Μπράγκα να… χτυπά στις κόντρες, αλλά τον Μπρινιόλι να έχει απαντήσεις.

ΓΚΟΛ: – / 83′ Μπρούμα
Κίτρινες: 66′ Αϊτόρ, 75′, 90′ + 1′ Χουάνκαρ / 6′ Νιακατέ, 79′ Σαατσί
Κόκκινη: 90′ + 1′ Χουάνκαρ / –
Δοκάρι: –

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδη, Γέντβαϊ (43′ Σχένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (77′ Τσέριν), Βιλένα, Μπερνάρ (77′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (62′ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδη (62′ Σπόραρ).

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμεζ, Φόντε, Νιακατέ (46′ Σαατσί), Μαρίν, Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα, Αντρέ Όρτα (65′ Πίζι), Μπρούμα (87′ Ολιβέιρα), Αμπέλ Ρουίθ (87′ Μπανζά), Τζαλό (65′ Σαλασάρ).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα