Με 5 ομάδες συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ελλάδα

Με 5 ομάδες συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ελλάδα

Αν και με 10 παίκτες για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-1 της Μπεϊτάρ στην Ιερουσαλήμ και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Εκεί βρίσκεται από χθες και ο Άρης που με το χρυσό γκολ του Φαμπιάνο νίκησε 1-0 την Αραράτ.
Η Ελλάδα έκανε το ευρωπαϊκό χρέος της. ΠΑΟΚ και Άρης προκρίθηκαν στον Γ’ γύρο του Conference League, έτσι η χώρα μας συνεχίζει με πέντε ομάδες στα προκριματικά Champions League, Europa League και Conference.

Ο Δικέφαλος του Βορρά τρόμαξε από την Μπεϊτάρ, αλλά επέδειξε σθένος. Προηγήθηκε με αυτογκόλ του Γκότλιμπ στο 12′ και ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι.

Στο 40′ Αουγκούστο ανέτρεψε τον Σούα, έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά ο Κοτάρσκι νίκησε εντυπωσιακά τον παίκτη της Μπεϊτάρ και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Αν και με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπράντον Τόμας.

Ο Φράιντεϊ μείωσε σε 2-1 έξι λεπτά αργότερα και μεγάλωσε την αγωνία.

Αλλά στις καθυστερήσεις ο Κωστανταντέλιας έστησε το δικό του σόου. Στο 92’… εξώθησε τον Τομάς σε αυτογκόλ για το 3-1.

Και στο 96ο λεπτό έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, πλασάροντας όμορφα για το τελικό 1-4. Επόμενος αντίπαλος η Χάιντουκ, με τους αγώνες στις 10 και 17 Αυγούστου, σε Σπλιτ και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Ο Άρης αγχώθηκε πολύ κόντρα στην Αραράτ. Αλλά μια τέλεια σέντρα του Πάλμα και η κεφαλιά του Φαμπιάνο Λέισμαν στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης διαμόρφωσαν το τελικό 1-0 και έφεραν την πρόκριση για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Conference League. Εκεί όπου περιμένει η Ντιναμό Κιέβου, 10 Αυγούστου στο Βουκουρέστι και 17/08 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Παρά τις τρεις προκρίσεις Παναθηναϊκού, Άρη, ΠΑΟΚ, η Ελλάδα υποχώρησε στην 20η θέση στη βαθμολογία της UEFA με 21.625 βαθμούς, ενώ στη 19η ανέβηκε η Κροατία.

Σπουδαία μεταγραφή για την ΑΕΚ, η οποία πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Εζέκιελ Πόνσε.

Ο 26χρονος Αργεντινός στράικερ αποκτήθηκε με μεταγραφή ύψους 4.000.000 από την Έλτσε και δηλώθηκε ήδη για στην ευρωπαϊκή λίστα για τους αγώνες με την Ντιναμό Κιέβου, στον Γ προκριματικό του Champions League.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και ο διεθνής μίλησε για τη νέα του περιπέτεια.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός δήλωσε την ευρωπαϊκή λίστα του για τους δύο αγώνες με την Μαρσέιγ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, με τους Έρικ Πάλμερ-Μπράουν και Άνταμ Τσέριν να παίρνουν τις θέσεις των Σένκεφελντ και Ζέκα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα