Conference League: Πρόκριση μέσα στα Ιεροσόλυμα ο ΠΑΟΚ, 4-1 την Μπεϊτάρ

Conference League: Πρόκριση μέσα στα Ιεροσόλυμα ο ΠΑΟΚ, 4-1 την Μπεϊτάρ

Από αγχωτική πρόκριση στον θρίαμβο… ένας Κωνσταντέλιας δρόμο. Ο ΠΑΟΚ που έπαιζε από το 40΄ με δέκα καθώς αποβλήθηκε ο Αουγκούστο, ζορίστηκε, πιέστηκε, αλλά τελικά έφυγε θριαμβευτής από την Ιερουσαλήμ.

Ο αγώνας έληξε υπέρ του ΠΑΟΚ και με το 4-1 επί της Μπεϊτάρ θα αντιμετωπίσει την Χάιντουκ στον Γ’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Η είσοδος του «Ντέλια» άλλαξε την εικόνα ενώ ο Κοτάρσκι έπιασε πέναλτι  


Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει απέναντι στην Μπεϊτάρ, έστω κι αν χρειάστηκε να γίνουν… θαύματα στην ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ! Οι «ασπρόμαυροι» άντεξαν παίζοντας από το 40ο λεπτό με 10 παίκτες και είδαν τον μικρό μάγο τους, Γιάννη Κωνσταντέλια, να μετατρέπει μια αγχωτική πρόκριση σε θρίαμβο!

Με Αουγκούστο, Νάρεϊ ο ΠΑΟΚ, με πεντάδα η Μπεϊτάρ
Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ανακοίνωση της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ. Ό,τι δοκίμασε μέσα στην εβδομάδα ο Λουτσέσκου επιβεβαιώθηκαν και στο χαρτί, με τις δύο παρεμβάσεις του Ρουμάνου προπονητή να αφορούν την παρουσία των Αουγκούστο, Νάρεϊ στο αρχικό σχήμα και τους Κωνσταντέλια, Σαμάτα να μένουν στον πάγκο.

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Κεντζιόρα (δεξιά), Εκονγκ, Μιχαηλίδη (κέντρο) και Μπάμπα (αριστερά) στην τετράδα της άμυνας, Αουγκούστο, Σβαμπ οι δύο εσωτερικοί μέσοι και στην επιθετική γραμμή τους Νάρεϊ (δεξιά), Τάισον (επιτελικός μέσος), Ζίβκοβιτς (αριστέρα), ενώ στην κορυφή η επιλογή ήταν και πάλι ο Μπράντον Τόμας.

Αντίθετα, ο Γιόσι Αμπουκασίς δεν άλλαξε τακτική. Η προσέγγιση του Ισραηλινού προπονητή της Μπεϊτάρ παρέμεινε η ίδια μ’ αυτή του πρώτου αγώνα, αφήνοντας στον πάγκο τον… φευγάτο Νικολαέσκου και επιλέγοντας να ξεκινήσει με τον Φράντεϊ (δεν είχε αγωνιστεί στο 0-0 της Τούμπας) στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 5-3-2 της Μπεϊτάρ ο Πορτογάλος τερματοφύλακας Σίλβα ήταν κάτω από τα δοκάρια με την πεντάδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Μπιτόν, Ντγκανί, Κριφ, Γκοτλίβ και Μοροζόφ. Οι τρεις χαφ ήταν οι Ασκενάζι, Αζάρια και Γιόνα, με τους Σουά, Φράντεϊ λίγο πιο μπροστά.

Πράγματα και θαύματα σε 54 λεπτά!
Στα… 54 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έγιναν πράγματα και θαύματα. Και τι δεν είδαν τα ματάκια μας, αφού ο Γάλλος Μπενουά Μιλό δεν διέκοψε το ματς στην τρίτη διακοπή του αγώνα για ρίψη αντικειμένων (ένα ποτήρι βρήκε τον Νάρεϊ στο πρόσωπο), με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα δύο γκολ, να μένει με παίκτη λιγότερο (αποβολή Αουγκούστο), την Μπεϊτάρ να χάνει πέναλτι και το πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου, Έντι Γκότλιβ, να γίνεται άρον-άρον αλλαγή πριν από τη λήξη του.

Με την συμπλήρωση 12 λεπτών ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ (0-1) με τρόπο που δεν τον είχε φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του. Ο Γκότλιβ έκανε πάσα προς τον Σίλβα, ο οποίος ήταν εκτός θέσης και προς γενική έκπληξη όλων η μπάλα κατέληξε αργά και βασανιστικά στα δίχτυα!

Αφού πέρασε κανένα δεκάλεπτο χωρίς δράση, μετά και την τρίτη διακοπή για ρίψη αντικειμένων, η επιστροφή στη δράση δεν έδειχνε ότι θα βλέπαμε κάτι διαφορετικό. Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους, οι Ισραηλινοί δεν έδειχναν διάθεση να αλλάξουν τακτική και όλα άλλαξαν από το τραγικό λάθος του Σβαμπ και το πέναλτι του Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Σούα, αποβλήθηκε, ενώ Μπεϊτάρ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

 
Ο Κοτάρσκι με εντυπωσιακή εκτίναξη στη γωνία του έπιασε το πέναλτι του Σούα, ο Τσιγγάρας μπήκε στο ματς για να προσφέρει λύσεις στη μεσαία γραμμή, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από την εξαιρετική συνεργασία του Ζίβκοβιτς με τον Τόμας, ο δεύτερος έκανε το 2-0 για τον «Δικέφαλο» λίγο πριν το ημίχρονο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε στα αποδυτήρια με ένα σκορ «ασφαλείας» στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων η αδράνεια στο κέντρο της άμυνας, έδωσε τη δυνατότητα στον Φράιντεϊ με κεφαλιά στην πλάτη του Μιχαηλίδη να μειώσει σε 1-2.

Στο τέλος «μίλησε» η κλάση του Ντέλια
Η Μπεϊτάρ άλλαξε τακτική στο β’ μέρος παίζοντας με τετράδα στην άμυνα και επιχειρώντας με μεγάλες μπάλες να βάλουν την μπάλα μέσα στην περιοχή του Κοτάρσκι. Ο Λουτσέσκου άλλαξε τον Μιχαηλίδη με τον Κουλιεράκη, μετά το 60’ μπήκε στο ματς και ο Σαμάτα, αντί του Μπράντον, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσπαθούν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Μέχρι και τα… μπεκ ποτισμού άνοιξαν κάποια στιγμή στο ματς. Απίστευτο…

Οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό με κάτω την μπάλα, επιχειρούσαν διαρκώς γεμίσματα, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» μέχρι την είσοδο του Κωνσταντέλια στο ματς αδυνατούσαν να εκμεταλλευτούν την κωμικοτραγική άμυνα της Μπεϊτάρ. Ενα από τα πολλά λάθη του Σίλβα έφερε τον Τσιγγάρα φάτσα με την άδεια εστία, αλλά το σουτ έστειλε την μπάλα στην κερκίδα.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν τελείωσαν το ματς ούτε με το πλασέ στην κίνηση του Σαμάτα, κάπως έτσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 1-2. Εκεί ήταν η ώρα να «μιλήσει» η κλάση του Γιάννη Κωνσταντέλια, που πέρασε στο ματς, αντί του Ζίβκοβιτς, στο 76ο λεπτό και πρόλαβε να έχει συμμετοχή στα δύο τελευταία γκολ του «Δικεφάλου».

 
Ο ταλαντούχος μέσος του ΠΑΟΚ κατόρθωσε μέσα σε λιγότερο από είκοσι λεπτά να μετατρέψει μια αγχωτική νίκη σε θρίαμβο. Αρχικά με τη μαγική ενέργεια του, περνώντας σαν σταματημένο τον Ντγκόνι και οδηγώντας στο δεύτερο αυτογκόλ της βραδιάς από τον Τομάς!

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιγγάρας έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον «Ντέλια» και με ένα ιδανικό τελείωμα, έκανε το τελικό 4-1!

MVP: Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ όρθιο σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα με την απόκρουση του πέναλτι.


   
Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα