Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Τα δάκρυα χαράς κατά την απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Τα δάκρυα χαράς κατά την απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, το χρυσό κορίτσι του ελληνικού βάδην ανέβηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 35 και στα 20 χιλιόμετρα βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε μια ανεπανάληπτη επιτυχία.

 
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν φανερά συγκινημένη κατά τη διάρκεια της απονομής του χρυσού μεταλλίου και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς.

Ντρισμπιώτη: Ώρα για μια μπύρα

Μετά την απονομή η Ντρισμπιώτη μίλησε στην ΕΡΤ και ήταν εμφανώς ικανοποιημένη και δικαιωμένη για την απόφασή της να κατέβει και στον τελικό των 20χλμ. Παραδέχθηκε ωστόσο πως δεν «έβλεπε» μετάλλιο αλλά ένα καλό πλασάρισμα. Και τελικά έκανε το θαύμα της... Μάλιστα όπως είπε κι ο προπονητής της «τώρα δικαιούται να πιεί μια μπύρα που της την έχω στερήσει πολύ» με την Αντιγόνη να απαντά χαμογελώντας: «Τώρα θα την πιω. Την έχω ήδη ζητήσει και δεν ξέρω γιατί έχει αργήσει»...

 Η Ντρισμπιώτη είπε για το πως εξηγεί τον νέο της αυτό θρίαμβο: «Ήξερα πως είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα εγώ να μπω στα 20 χλμ από τον προπονητή μου. Έκανα ατομικό ρεκόρ και μπορούσα και το πανελλήνιο, αλλά δεν κατάλαβα πόσο κοντά ήμουν».

Για τη λογική που ακολούθησε και τον στόχο της στον αγώνα: «Την δεύτερη μέρα ήμουν καλύτερα. Θα μπορούσα να ήμουν στην δεκάδα. Θα ήταν ότι είχα ονειρευτεί. Όταν ήμουν στην εφτάδα, ένιωθα ακόμα καλύτερα και ξεκούραστη. Έβλεπα ότι άρχισαν να κουράζονται».

Για την απόφασή της να κατέβει στον αγώνα: «Και από τους δύο. Ήταν κοινή η απόφαση. Είχα επανέλθει σε ικανοποιητικό βαθμό».

Για τα συναισθήματά της μετά απ' όλα αυτά: «Είναι δύσκολη η διαχείρηση. Έχω τα δικά μου συναισθήματα, του προπονητή μου και της οικογένειάς μου. Ευχαριστώ τον κόσμο που με έβαλε στην καρδιά του. Έλαβα πολλά μηνύματα, έτρεξα για όλους όσους με πίστευαν».

Για την βροχή που είχε στον σημερινό αγώνα: «Αγάπω τους αγώνες με βροχή. Μόλις είδα τον καιρό ήξερα πως είναι η μέρα μου. Ξεκίνησα λίγο πιο νωρίς τηνν επίθεση, ξεφύγα λίγο από τις οδηγίες».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο: «Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη του κόσμου. Ήξερα ότι με παρακολουθεί».

 Το ανεπανάληπτο νταμπ

Ο θρίαμβος της φοβερής και τρομερής Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν έχει προηγούμενο σε ένα ανεπανάληπτο νταμπλ!

Η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια στα 38 της χρόνια εντυπωσίασε την Ευρώπη τερματίζοντας σε 1.29.03 και πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση και το τρίτο της Ελλάδας στους αγώνες του Μονάχου καθώς θριάμβευσε κι ο Μίλτος Τεντόγλου. Η χώρα μας που έχει τέσσερα μετάλλιο σ' αυτούς τους αγώνες με το ασημένιο της Στεφανίδη, έφτασε συνολικά τα 33 στους Πανευρωπαϊκούς.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ (στη 10η θέση) στα 10 χλμ., αλλά σταδιακά άρχισε ν' ανεβάζει τον ρυθμό της μπαίνοντας τελικά στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ. Έμεινε σταθερά στο πρώτο γκρουπ, ακολουθώντας τη συμβουλή του προπονητή της να μην ανοίξει τον ρυθμό της παραπάνω για να κρατήσει δυνάμεις καθώς προερχόταν απ' την υπερπροσπάθεια των 35χλμ..

Η... επίθεση άρχισε στο 17ο χλμ., όπου έφυγε πρώτη αφήνοντας πίσω την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο. Όσο κατάπινε τα μέτρα η Αντιγόνη μεγάλωνε τη διαφορά της και με το χαμόγελο στα χείλη διένυσε τα τελευταία μέτρα προτού περάσει τη γραμμή τερματισμού. Ένας ανεπανάληπτος ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου από μια γυναίκα με μοναδική δύναμη ψυχής!

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17΄΄ από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο η η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22 από την Ελληνίδα.

Παράλληλα, η Χριστίνα Παπαδοπούλου κατέκτησε τη 12η θέση στα 20χλμ βάδην και παρά τον τραυματισμό της στο ισχίο δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη με την θέση και την απόδοσή της. Η Ελληνίδα αθλήτρια ωστόσο στάθηκε στην απόδοση της συναθλήτριάς της, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη με την οποία προπονούνται μαζί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Παπαδοπούλου: «Μπήκαμε συντηρητικά στον αγώνα. Δυστυχώς είμαι με μία φλεγμονή στο ισχίο αλλά ευχαριστήθηκα την κούρσα μου. Είμαι ευχαριστημένη με την θέση που πήρα. Φτάνοντας προς τον τερματισμό έπαθα σοκ όταν είδα την Αντιγόνη. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχει κάνει και μου έδωσε μεγάλη ώθηση. Αποτελεί μεγάλο παράδειγμα για εμάς. Έχουμε ταιριάξει πολύ σαν χαρακτήρες και βγάλαμε δύσκολες προπονήσεις. Έχουμε χαρεί και κλάψει μαζί. Είμαστε πλέον αδελφές. Έχω πάθει την πλάκα μου με την Αντιγόνη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα