Μπράγκα – ΑΕΚ : Δύσκολη αποστολή στην Πορτογαλία

Η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Πορτογαλία και ψάχνει στην έδρα της Μπράγκα ένα θετικό ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League.

Η ΑΕΚ μπαίνει στη μάχη των ομίλων του Europa League, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πρώτο «βήμα», η έδρα της «δυνατής» Μπράγκα.

Η Ένωση θα επιχειρήσει να διευρύνει το αήττητο σερί της στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA, στην οποία αγνοεί την ήττα εδώ και εννιά χρόνια και δέκα ματς.

Ο Γάλλος Ρούντι Μπουκέ έχει οριστεί για να σφυρίξει την αναμέτρηση

Στον πάγκο της Μπράγκα βρίσκονται οι: Σα, Ζε Κάρλος, Τορμένα, Ρολάντο, Νοβάις, Αλ Μουσράτι, Ρουίς, Γκαϊτάν, Αντρέ Όρτα, Ραούλ Σίλβα, Μόουρα, Γκιγιέρμε.

Η Μπράγκα θα παραταχθεί με σχήμα 4-4-2 απέναντι στην Ένωση

Η 11άδα των γηπεδούχων: Ματέους, Σεκέιρα, Κάρμο, Παουλίνιο, Ρικάρντο Όρτα, Φρανσέρτζιο, Βιάνα, Μεντέιρος, Εσγκάιο, Κάστρο, Γκαλένο.

Στον πάγκο της ΑΕΚ είναι οι Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Λιβάγια, Λάτσι, Τάνκοβιτς, Ινσούα, Μιτάι, Χνιτ, Σαμπανάτζοβιτς, Χριστόπουλος, Μαχαίρας και Μπότος.

Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Σβαρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστιτσις, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ

Σε σύστημα 3-5-2, η ΑΕΚ παρατάσσεται με τους εξής παίκτες…

Εκτός 11άδας έμεινε ο Λιβάγια από τον Μάσιμο Καρέρα

Η ΑΕΚ έχει αρκετές απουσίες, αλλά ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε… σύνθημα νίκης

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν υπολογίζει στους Μπακάκης, Σιμόες, Γκαρσία, Αλμπάνης, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι και Παουλίνιο. Ο Ιταλός τεχνικός είδε τον Ινσούα να προπονείται την Τρίτη.

Η Μπράγκα είναι ο σύλλογος που έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως τέταρτη μεγάλη δύναμη της Πορτογαλίας, μετά την παραδοσιακή τριάδα Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε πρωτάθλημα, κύπελλο, λιγκ καπ, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Europa League το 2011 όπου ηττήθηκε από την Πόρτο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει απουσιάσει μόνο δύο φορές από όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τη μία μάλιστα αποκλείστηκε από τη Ζορία Λουχάνσκ που θα αντιμετωπίσει και εφέτος.

Παρουσία φιλάθλων τελικά η αναμέτρηση Μπράγκα – ΑΕΚ, ωστόσο με λιγότερο κόσμο απ’ ό,τι αρχικά ήταν προγραμματισμένο.

Από το βράδυ της Τετάρτης (21/10) υπήρχαν πληροφορίες στην Πορτογαλία που ήθελαν πολύ πιθανό να γίνει τελικά κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι της Μπράγκα με την ΑΕΚ, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα.

Τελικά η πορτογαλική ομάδα θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της όπως αναφέρουν στην ιβηρική, αλλά λιγότερο απ’ ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Συγκεκριμένα από το 15% της χωρητικότητας του γηπέδου, ήτοι 4.500 φιλάθλους που επρόκειτο αρχικά να βρεθούν στο γήπεδο, θα δώσουν το “παρών” οι μισοί, δηλαδή περίπου 2.250, με τα εισιτήρια να έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα