Απίστευτη πρόκριση για Ατρόμητο με το "χρυσό" γκολ Ναπολεόνι

Με το "χρυσό" γκολ του Στέφανο Ναπολεόνι στο 90'+1' ο Ατρόμητος νίκησε με 2-1 τον Πλατανιά στο Περιστέρι και εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Προηγήθηκαν με τον Ράμος οι Χανιώτες, ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι με το γκολ του Μπίτολο.

Συναρπαστικό ματς στο Περιστέρι για την φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, τουλάχιστον όσον αφορά στην διακύμανση του σκορ και την έκβασή του. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, απείλησαν δις με Λε Ταλέκ στο 13' και Λημνιό στο 28' ωστόσο, αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ ήταν οι φιλοξενούμενοι. Μετά από λάθος του Ατρόμητου στον άξονα, ο Γουνδουλάκης τροφοδότησε τον Ράμος, ο οποίος έφτασε ανενόχλητος μέχρι την περιοχή και με ιδανικό τελείωμα με το εξωτερικό έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Μπάλλα για το 1-0. Παρά την ψυχρολουσία από το γκολ οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα και στο 42' έφεραν το ματς στα ίσια. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Λε Ταλέκ, ο Μπίτολο βρέθηκε αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά και με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1.

Αν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης δεν διεκδικεί... δάφνες ποιότητας, στο δεύτερο τα πράγματα επιδεινώθηκαν. Ο Ατρόμητος ήθελε να επιτεθεί προκειμένου να πετύχει το "χρυσό" γκολ ενώ οι Χανιώτες ήταν εμφανές ότι ήθελαν πρωτίστως να διαφυλάξουν το ισόπαλο σκορ, το οποίο τους χάριζε την πρόκριση. Η αλλαγή του Δέλλα με την είσοδο του Πίτου Γκαρσία στον αγώνα ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έδωσε πνοή στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Περιστερίου κάτι όμως που συνέβη και με τον Πλατανιά όταν ο Γιώργος Παράσχος πέρασε στο ματς τον Θανάση Ντίνα. Στο 71' οι γηπεδούχοι έχασαν απίθανη ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Φυτανίδη, ο Μπανανά επιχείρησε να απομακρύνει αλλά η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Λαζαρίδη και κατέληξε εκατοστά πάνω από το δοκάρι.

Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έδειχναν ότι μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κοκκαλά. Η τακτική της ομάδας του Γιώργου Παράσχου να αμυνθεί μαζικά και να "χτυπάει" στην κόντρα απέδωσε τουλάχιστον όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι αλλά όλα αυτά μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Κι αυτό γιατί σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο ίσως τη μοναδική ουσιαστική αντεπίθεσή τους, όταν ο Λε Ταλέκ βρέθηκε στα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στο σημείο του πέναλτι και ο Στέφανο Ναπολεόνι με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κοκκαλά και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα