Η μέρα της Εθνικής μας, Σάντος: Γκολ κι ας το πετύχει ο... τερματοφύλακας

Γκολ κι ας το πετύχει ο... τερματοφύλακας της Εθνικής μας ζήτησε ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του αγώνα της Τρίτης κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Πορτογάλος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Φορταλέζα για τον καθοριστικό αγώνα (24/06, 23:00, pamesports.gr, real fm) με τους Ιβοριανούς και τόνισε πως πρωταρχικός στόχος της "γαλανόλευκης" είναι το πολυπόθητο πρώτο γκολ στο φετινό Μουντιάλ ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του σχετικά με το βασικό σχήμα που θα παρατάξει.

Οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

Για τις δύο ήττες της Εθνικής από Κολομβία και Ιαπωνία...

«Το παρελθόν είναι παρελθόν. Δεν μένουμε στα προηγούμενα ματς. Τώρα πρέπει να σκοράρουμε κάτι που δεν πράγματι δεν έχουμε κάνει. Βασικός στόχος είναι να σκοράρουμε για να περάσουμε στους "16" και πιστεύω ότι μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο τα καλά στοιχεία μας για να προκριθούμε. Πρέπει να κερδίσουμε».

Για το γεγονός ότι η Εθνική έχει κάνει στο EURO 2012 κάτι ανάλογο με αυτό που επιδιώκει στο Μουντιάλ...

«Ασφαλώς και ο αγώνας με την Ρωσία στο EURO είναι μια θετική ανάμνηση. Αυτό μας δίνει πίστη και αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όμως το παρελθόν είναι παρελθόν δεν σημαίνει ότι μπορεί να επαναληφθεί».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης με βάση τη βαθμολογία...

«Εμείς πρέπει να κερδίσουμε. Υπάρχει βέβαια μειονέκτημα βαθμολογικό αλλά το σημαντικό είναι να πάμε αύριο και να κερδίσουμε. Το ότι εξαρτόμαστε από άλλα αποτελέσματα είναι σωστό να το λέτε γιατί μια νίκη της Ιαπωνίας θα περιπλέξει τα πράγματα, αλλά εμείς θέλουμε να πάμε στις 29 του μήνα στο Ρεσίφε».

Για το αρνητικό ρεκόρ του 1994...

«Το 1994 ήταν κακές επιδόσεις αλλά ήταν άλλοι αγώνες. Εγώ ελπίζω ότι αύριο θα σκοράρουμε».

Για το ποιος θα είναι ο αρχηγός της Εθνικής την Τρίτη...

«Αρχηγός θα είναι αύριο ο Καραγκούνης αφού ο Κατσουράνης είναι ο 2ος αρχηγός. Αυτός θα είναι και αύριο».

Για τον παίκτη που θα σκοράρει αύριο...

«Δεν ξέρω ποιος θα βάλει γκολ. Ας σκοράρει οποιοσδήποτε. Δεν έχει σημασία ποιος. Ας το βάλει και ο Καρνέζης, μια χαρά θα είναι».

Για την περίπτωση που "στραβώσει" το ματς όπως έγινε με την Ιαπωνία...

«Όλο αρνητικά πράγματα με ρωτάτε. Τι μπορεί να πάει στραβά. Ας σκεφτούμε θετικά. Θέλουμε να κερδίσουμε. Θα παίξουμε 11 εναντίον 11».

Για την Ακτή Ελεφαντοστού...

«Η Ακτή είναι πολύ καλή ομάδα αλλά έχουμε και εμείς τα δυνατά μας σημεία. Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Είμαστε συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στο πως θα κερδίσουμε αύριο. Η Ακτή είναι μια από τις καλύτερες Αφρικανικές ομάδες με εξαιρετικά ταλαντούχους παίκτες. Παίζουν σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, παίζουν σε ματς "τελικούς" και έχουν πείρα. Εμείς θα κατέβουμε στο γήπεδο με τις δικές μας δυνατότητες, ξέρουμε και τις αδυναμίες της Ακτής. Είμαστε έτοιμοι να περιορίσουμε τα θετικά τους και να αξιοποιήσουμε τις αδυναμίες τους. Αυτά λέω στους παίκτες. Είναι ένας από τους ρόλους του προπονητή, να περιγράφει τον αντίπαλο. Είναι και άλλο να τους βλέπεις να παίζουν στην Ευρώπη και άλλο στη εθνική».

Για τον Μήτρογλου ...

«Ο Μήτρογλου με ρωτήσατε αν θα σκοράρει... Δεν θα σας πω ποιος θα παίξει αύριο, αυτό είναι βέβαιο».

Πως θα περάσει το αποψινό βράδυ...

«Θα περάσω το βράδυ όπως πάντα. Ένα τσιγαράκι μετά το φαγητό και μετά θα πάω να κοιμηθώ, όπως κάθε μέρα».

Για το στυλ παιχνιδιού της Εθνικής...

«Μετά από 10 χρόνια έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Θέλετε να αλλάξουμε τρόπο σε μια βραδιά; Η Εθνική έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο με τα καλά και τα κακά του. Πήραμε ένα τρόπαιο, πανηγυρίσαμε προκρίσεις σε τελικές φάσεις. Έχουμε το αυτόDNA και με αυτό θα μπούμε στο γήπεδο».

Για το αν θα ενημερώνεται για το ματς της Ιαπωνίας με την Κολομβία...

«Όχι, όχι, αυτά δεν γίνονται. Θα είμαι με ένα κινητό στο χέρι; Δεν παίζει ρόλο για μένα το ματς. Εδώ μιλάμε για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα