Χρόνια Πολλά Google!

Η Google σήμερα 27 Σεπτεμβρίου γιορτάζει τα 14α της γενέθλια! Μετά από τόσες αφιερώσεις μέσω των doodle της, η ίδια η Google γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά της μέσα από το σήμα της.

Σβήνει τα 14α κεράκια της, με ένα doodle σοκολατένιας τούρτας! Στην εφηβεία βρίσκεται λοιπόν ηλικιακά η Google, γιατί επιχειρηματικά, όχι μόνο έχει ενηλικιωθεί, αλλά είναι και καλύτερα από ποτέ!

Η δημοφιλέστερη και πιο επιτυχημένη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, έγινε επισήμως εταιρία, στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998, και κάθε χρόνο, στις 27 του Σεπτέμβρη, γιορτάζει τα γενέθλια της.

Η λέξη "Google" προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο (τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta) και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Το όνομα έχει διπλό συμβολισμό: αποτελεί λογοπαίγνιο της αγγλικής μονάδας μέτρησης googol (10100) και είναι συνθετικό των λέξεων Google και complex (=συγκρότημα), σε μια πιο γλωσσολογική ερμηνεία.

Να τα εκατοστήσεις Google!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα