Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την νέα γρίπη καθώς μέχρι στιγμής 125 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 107 έχουν φτάσει τα κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ η δραστηριότητα της γρίπης εμφάνισε κορύφωση κατά την 5η εβδομάδα του 2011 (31/1-6/2/2011), ενώ από τότε παρατηρείται σταδιακή μείωση. Ο αριθμός των εισαγωγών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω γρίπης, κορυφώθηκε κατά την επόμενη εβδομάδα (6η) του Φεβρουαρίου και αναμένεται συνέχιση των εισαγωγών με ελαττωμένους ρυθμούς.
Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες φοβούνται ότι οι κακές καιρικές συνθήκες ενδέχεται να οδηγήσουν σε παράταση της αυξημένης δραστηριότητας της εποχικής γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων
Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά στη μετάδοση των ιών που προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις (συμπεριλαμβανομένης της γρίπης) με πολλαπλούς τρόπους.
Επισημαίνεται ότι σε τηλεφωνική έρευνα που διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 26 Φεβρουαρίου, βρέθηκε ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού με το εποχικό εμβόλιο ανήλθε στο 10,1%.
Για αυτό υπενθυμίζεται η ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού ακόμη και τώρα, με έμφαση στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και η έγκαιρη έναρξη αντι-ιικής θεραπείας σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης για την αποφυγή επιπλοκών.
Νέα έξαρση της γρίπης λόγω καιρού. Στους 125 οι νεκροί
Διαβάστε ακόμα

Το συμπλήρωμα γλυκοζαμίνης: Ερωτήματα και ανησυχίες για την υγεία του εγκεφάλου
Η γλυκοζαμίνη, ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής παγκοσμίως,...

Παραπληροφόρηση για τα αντηλιακά στο TikTok: Ανησυχία για τους ισχυρισμούς περί «τοξικότητας»
Η παραπληροφόρηση σχετικά με τα αντηλιακά έχει αυξηθεί κατακόρυφα στο...

Η αθέατη πλευρά της πατρότητας: Άγχος και κατάθλιψη στους πατέρες
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας του Πατέρα,...

Καρπούζι: Τα οφέλη και οι προφυλάξεις για την υγεία μας. Ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν
Το καρπούζι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα...