Μυστικά μακροζωίας για χρόνια καλά και πολλά

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα τελευταία 100 χρόνια ζούμε πολύ περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν; Σύμφωνα με τους ειδικούς το προσδόκιμο ζωής σήμερα έχει φτάσει τα 80 χρόνια από μόλις 40 που ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα.

Όπως αποκαλύπτουν μάλιστα οι ερευνητές οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην αύξηση των ορίων ηλικίας δεν έχουν να κάνουν μόνο με την υγιεινή διατροφή αλλά και με τις καθημερινές μας συνήθειες. Συγκεκριμένα, με τις φιλίες μας ή ακόμα και με την ενασχόλησή μας με τα κατοικίδια ζώα.

Όπως τονίζουν έχοντας κανείς γύρω του αγαπημένα του πρόσωπα που του δίνουν ασφάλεια και αγάπη μπορεί να κερδίσει μέχρι και 9 χρόνια ζωής ενώ ένας ευτυχισμένος γάμος μπορεί να μας δώσει μέχρι και 5 χρόνια ζωής παραπάνω.

Η αισιοδοξία και η θετική αντιμετώπιση της ζωής μπορεί να σας δώσει μέχρι και 7 χρόνια ζωής παραπάνω ενώ τα κατοικίδια δίνουν πολλούς μήνες ζωή για όσους αποφασίσουν να τα έχουν στο σπίτι και να τα φροντίσουν.

Τέλος μια ισορροπημένη δίαιτα βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας και δίνει πάνω από 2 χρόνια ζωής σε αυτόν που την ακολουθεί.

Αν λοιπόν θέλετε μερικά χρόνια παραπάνω στον πολύτιμο βίο σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα