Θεραπεία για το AIDS με βάση τον άνθρωπο που θεραπεύτηκε

Ο Τίμοθι Ρέι Μπράουν ή αλλιώς ο Ασθενής του Βερολίνου αποτελεί παράδειγμα και φωτεινό "οδηγό" για ομάδα επιστημόνων από όλο τον κόσμο που προετοιμάζει μια νέα στρατηγική προκειμένου να ανακαλύψει τη θεραπεία για το AIDS.

Η ιστορία του Αμερικάνου ασθενή, του Τίμοθι Ρέι Μπράουν, είναι μοναδική στα ιατρικά ιστορικά καθώς ο ασθενής θεραπεύτηκε από τη νόσο του AIDS, σε νοσοκομείο του Βερολίνου,

Η θεραπεία του Μπράουν ουσιαστικά βασίστηκε στην "καταστροφή" του ανοσοποιητικού του συστήματος και τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από δότη με μια σπάνια γενετική ανωμαλία, η οποία αντιστέκεται στη μόλυνση από τον ιό HIV.

Αρχικά, η εν λόγω θεραπεία έγινε ώστε να καταπολεμηθεί ένα είδος καρκίνου του αίματος, αλλά τελικά, κατάφερε να θεραπεύσει και το AIDS!

Ο Brown  πέντε χρόνια μετά ζει απαλλαγμένος από το ιό χωρίς να παίρνει φάρμακα και αποτελεί το κίνητρο των γιατρών. Η ίδια η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και δύσκολη να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα, όμως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει αυτή να τους οδηγήσει σε κάποια παρόμοια λύση η οποία θα είναι λιγότερο δαπανηρή και πιο εύκολη στην εφαρμογή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα