ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ

● 1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι

● 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο

● 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας

● 1 κ.σ. κομμένο θυμάρι

● 2 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη

● Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

● 2 κοτόπουλα (1- 2 κιλά το καθένα)

● 500 γρ. (περίπου 16) σκορδοκρέμμυδα, καθαρισμένα αλλά ολόκληρα (ή 12 κρεμμυδάκια για στιφάδο και 8 σκελίδες σκόρδο)
● 6 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια

● 3 χοντρές κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση, καθαρισμένες από τον πυρήνα και κομμένες σε τέταρτα

● 120 γρ. κατσικήσιο τυρί ερίφι, κατσικήσια φέτα ή γαλλικό σεβρ

● 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου

● 1 κ.σ. αλεύρι ανακατεμένο με 4 κ.σ.
νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

1. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη σκόνη μουστάρδας, το θυμάρι, το κόλιανδρο, 1 κ.σ. αλάτι και κ.γλ. πιπέρι. Αλείφουμε καλά, μέσα και έξω, τα κοτόπουλα με αυτό το μείγμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο χωρίς να τα σκεπάσουμε, για μία1 ώρα.
2. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βάζουμε τα σκορδοκρέμμυδα, τα καρότα, τις πιπεριές, τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3/4 κ.γλ. αλάτι και 1/4 κ.γλ. πιπέρι σε ένα μεγάλο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά..
3. Βάζουμε τα κοτόπουλα από πάνω και τα ψήνουμε, αλείφοντάς τα πότε πότε με τον ζωμό από το ταψί, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν καλά, για 1- 2 ώρες. Μεταφέρουμε τα κοτόπουλα σε μεγάλη πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
4. Στραγγίζουμε σε ένα μπολ τον ζωμό από το ταψί και αφαιρούμε το λίπος. Αφήνουμε στην άκρη.
5. Αφαιρούμε και πετάμε τη φλούδα από τις πιπεριές και κατόπιν τις μεταφέρουμε σε ένα μούλτι. Προσθέτουμε τα μισά σκορδοκρέμμυδα και αλέθουμε. Προσθέτουμε το κατσικήσιο τυρί, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Κρατάμε το μισό μείγμα για άλλη χρήση μέσα στην εβδομάδα ως άλειμμα για σάντουιτς ή ντιπ, κατόπιν αλέθουμε πάλι το υπόλοιπο μείγμα κόκκινης πιπεριάς μέχρι να γίνει πολύ απαλό.
6. Σε μια κατσαρόλα, χτυπάμε με σύρμα το ζωμό από το ταψί και το αλευρόνερο μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε τον πουρέ κόκκινης πιπεριάς και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει λίγο, για 1-2 λεπτά ακόμα. Σουρώνουμε τη σάλτσα, πετάμε τυχόν κομματάκια και τη διατηρούμε ζεστή.
7. Τεμαχίζουμε τα κοτόπουλα και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τα υπόλοιπα ψητά σκορδοκρέμμυδα και καρότα. 

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ 

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

 

 

madata.gr
Σχολιάστε το άρθρο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πουλερικά

Διαβάστε ακόμα