ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

08 Ιανουαρίου 2008 | 08:247659 α- α+

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΥΛΙΚΑ

•   750 γρ. φιλέτο δεμένο με σπάγγο κουζίνας ή σε δίχτυ
•   αλατοπίπερο
•   1 πορτοκάλι σε φέτες
•   χυμό 1/2 λεμονιού
•   1 κτσ καυτερή μουστάρδα (Ντιζόν)
•   1/2 ποτ. λευκό γλυκό κρασί (Σάμος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ' ένα τηγάνι, τσιγαρίστε το δεμένο κρέας σε δυνατή φωτιά με ελάχιστη λιπαρή ύλη (καλύτερα ουδέτερο λάδι). Φουρνίστε το σε δυνατό φούρνο μέσα σε ταψί με σχάρα για 20΄. Καλό είναι να βάλουμε λίγο νερό στο ταψί, για να μην καπνίσει αλλά και για να μη χάσουμε τα γλάσα από το ψήσιμο. Αλατίζουμε και χαμηλώνουμε το φούρνο στο μέτριο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25΄ ή όσο να μη βγαίνει ροζ υγρό από το ψητό. Λίγο πριν το βγάλουμε (όχι πάνω από 10΄ πριν) πιπερώνουμε.

Προσέχουμε το χρώμα κι αν χρειαστεί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες. Τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην άκρη. Πετάμε το περισσευούμενο λίπος από το ταψί και προσθέτουμε τα υγρά (κρασί, λεμονοχυμό) και το πορτοκάλι. Δίνουμε δυο - τρεις βράσεις. Διαλύουμε τη μουστάρδα και περιμένουμε να κατέβει το επίπεδο της σάλτσας. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Κόβουμε το ψητό και αφού τοποθετήσουμε τις φέτες σε πιατέλες, περιχύνουμε. Συνοδεύουμε με βραστές πατατούλες και μπρόκολα.

 

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

chef
Σχολιάστε το άρθρο:

Ροή Ειδήσεων