ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας, χοιρινό, κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό σέλινα, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε κομμάτια
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
αλάτι
πιπέρι

Για το αβγολέμονο
3 κρόκους αβγών
1 φλιτζ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σέλινα για περίπου 15 και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε ελαφρά το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 1-2 ώστε να μαραθούν. Προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια νερό και βράζουμε για περίπου μισή ώρα.

Ρίχνουμε τα σέλινα και τα βράζουμε έως ότου απορροφηθούν τα πολλά υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας. Με μια κουτάλα παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τον ζωμό που βράζει το κρέας και το ρίχνουμε στο μπολ, ανακατεύοντας διαρκώς. Περιχύνουμε με το αβγολέμονο το κρέας, κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

 

 

 

madata.gr
Σχολιάστε το άρθρο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κρεατικά

Διαβάστε ακόμα