Ο 22χρονος που κέρδιζε για 21 μήνες σερί σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 348 άτομα
Ο 22χρονος που κέρδιζε για 21 μήνες σερί σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων

Ένα πραγματικό φαινόμενο της τηλεόρασης έγινε ο 22χρονος Γάλλος Émilien, ο οποίος κατέρριψε κάθε ρεκόρ συμμετοχής και επιτυχιών στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι γνώσεων Les Douze Coups de Midi («Οι Δώδεκα Χτύποι του Μεσημεριού»), παραμένοντας αήττητος επί 21 συνεχόμενους μήνες.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2023. Φορώντας επίτηδες διαφορετικές κάλτσες «για καλή τύχη», ο Émilien μπήκε στο πλατό με έναν απλό στόχο – να περάσει στον επόμενο γύρο. Όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελισσόταν στον πιο επιτυχημένο παίκτη στην ιστορία του παιχνιδιού.

 
Από τον “νόμο του Μέρφι” στα εκατομμύρια
Η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε ήταν:

«Σε τι έδωσε το όνομά του ο Αμερικανός αεροδιαστημικός μηχανικός Έντουαρντ Μέρφι;»
Η απάντησή του –«Στον νόμο του Μέρφι»– αποδείχθηκε προφητική για την πορεία του. Από εκείνη τη μέρα, ο νεαρός φοιτητής δεν έχανε ποτέ. Οι ερωτήσεις κάλυπταν τα πάντα: από την τέχνη της Αναγέννησης και τη γαλλική ιστορία, μέχρι μύθους της αρχαίας Ελλάδας και μουσική ραπ.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2025, ο Émilien είχε συμμετάσχει σε 647 συνεχόμενες εκπομπές και είχε συγκεντρώσει έπαθλα αξίας εκατομμυρίων ευρώ – μεταξύ αυτών 23 αυτοκίνητα, δεκάδες ηλεκτρικές συσκευές, ταξίδια και εκατοντάδες δώρα.

«Έπρεπε να νοικιάσω ένα βαν για να μαζέψω τα δώρα από το στούντιο», είπε αστειευόμενος στη Guardian.
Πολλά από αυτά τα χάρισε ή τα πούλησε, ενώ δώρισε 40 κιλά γλυκά σε ένα σχολείο.

 
Το πάθος για τις ερωτήσεις και το τέλος του αήττητου
Το αήττητο σερί του έληξε ύστερα από 21 μήνες, σε έναν γρήγορο γύρο ερωτήσεων με χρονόμετρο. Μία ποδοσφαιρική ερώτηση για την ομάδα της Βρετάνης που ανέβαινε στη Ligue 1 στάθηκε μοιραία.

Παρά την ήττα του, ο Émilien είχε ήδη γίνει εθνικό είδωλο. Η τηλεθέαση του παιχνιδιού ξεπερνούσε τα 7 εκατομμύρια κάθε μεσημέρι, ενώ θεωρήθηκε ότι ο 20χρονος τότε φοιτητής «επανέφερε το ενδιαφέρον των νέων για τη γνώση» σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία.

 
16 ώρες διάβασμα την ημέρα και ύπνος “απαραβίαστος”
Όπως εξηγεί ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν στην περίοδο της πανδημίας.

«Έβλεπα επαναλήψεις τηλεπαιχνιδιών ξανά και ξανά. Παρατήρησα ότι κάποιες ερωτήσεις επαναλαμβάνονταν και έτσι άρχισα να τις μαθαίνω απέξω. Ήταν σαν χιονοστιβάδα γνώσης».
Τα γυρίσματα του παιχνιδιού ήταν εξαντλητικά: 5-6 επεισόδια την ημέρα, συνεχόμενες εβδομάδες στο Παρίσι και 16-17 ώρες διάβασμα στο σπίτι του στην Τουλούζη.

«Το γύρισμα ενός επεισοδίου είναι σαν να δίνεις δύο ή τρεις εξετάσεις την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά.
Η μόνη του “πολυτέλεια” ήταν ο ύπνος:

«Χρειαζόμουν 10 με 11 ώρες κάθε βράδυ. Ήταν απαραίτητο για να σκέφτομαι καθαρά».
 
Η επόμενη μέρα του “μυαλού” της Γαλλίας
Σήμερα, ο Émilien απολαμβάνει ένα διάλειμμα από τα τηλεοπτικά πλατό και σχεδιάζει να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ιστορία. Παράλληλα, συμμετέχει σε διαδικτυακές κοινότητες κουίζ και εξετάζει την ιδέα να γίνει quiz streamer ή δημιουργός ερωτήσεων για τηλεοπτικά και διαδικτυακά παιχνίδια.

«Δεν το έκανα ποτέ για τα χρήματα ή τα δώρα. Το έκανα γιατί αγαπώ να μαθαίνω και να απαντώ. Τα κουίζ είναι το πάθος μου», λέει με χαμόγελο.

Διαβάστε ακόμα: Αμηχανία στο τραπέζι: Γεωργιάδης, Ανδρουλάκης και Κωνσταντοπούλου μαζί σε εκδήλωση

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα