YouTuber παραδέχεται ότι αγόρασε και κατέρριψε αεροπλάνο για προβολές και likes

YouTuber παραδέχεται ότι αγόρασε και κατέρριψε αεροπλάνο για προβολές και likes

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο Youtube τον Δεκέμβριο του 2021 με τίτλο "I Crashed My Airplane" - το οποίο έχει σχεδόν τρία εκατομμύρια προβολές - ο πρώην ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ Trevor Jacob κινηματογράφησε τη διαφυγή του από ένα κινούμενο αεροπλάνο.

Προφανώς, σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή, το τελευταίο πράγμα που πιθανώς θα έκανες είναι να το βιντεοσκοπήσεις - γεγονός που οδήγησε κάποιους να γίνουν όλο και πιο καχύποπτοι απέναντι στον Jacob.

Καθώς ο Jacob αγχωνόταν και ακούγονταν πολλές βρισιές, ο YouTuber πήδηξε από το αεροπλάνο χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο, πριν εμφανιστεί να δείχνει τη συντριβή του αεροσκάφους.

Πολλοί αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια από τον Jacob να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος, γεγονός που οδήγησε πολλούς να γίνουν καχύποπτοι.

Τώρα, στο πλαίσιο της συμφωνίας απολογίας, ο Jacob παραδέχτηκε ότι έριξε το αεροπλάνο σκόπιμα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας χορηγίας προϊόντων. Αμέσως μετά τη συντριβή, ο Jacob την ανέφερε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, το οποίο δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνος για τη διατήρηση των συντριμμιών.

Σύμφωνα με την ομολογία, ο Τζέικομπ ισχυρίστηκε κάποτε ότι δεν γνώριζε την τοποθεσία της συντριβής, παρά το γεγονός ότι αργότερα επέστρεψε εκεί με ελικόπτερο για να απομακρύνει τα συντρίμμια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Πέμπτη (11 Μαΐου), ο αλεξιπτωτιστής συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για ένα κακούργημα καταστροφής και απόκρυψης με σκοπό την παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας.

Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την εντυπωσιακή ποινή των 20 ετών φυλάκισης. Ο Τζέικομπ αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο τις επόμενες εβδομάδες, αν και η διαδικασία θα μπορούσε να είναι μάλλον χρονοβόρα.

πηγή: gazzeta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα