Ο Αμερικάνος σύμβουλος του πρωθυπουργού προβλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών

Ο Αμερικάνος σύμβουλος του πρωθυπουργού προβλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών

Σχεδόν καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο των μυστικών δημοσκοπήσεων στη Νέα Δημοκρατία, με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλύουν τα αποτελέσματα με το «μικροσκόπιο» στο πλαίσιο χάραξης της πολιτικής μέχρι και τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τι λένε όμως οι Σταν Γκρινμπεργκ και Θοδωρής Λιβάνιος εξετάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που φτάνουν στα χέρια τους;

Ο Αμερικανός σύμβουλος του πρωθυπουργού τοποθετεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25% και θεωρεί ότι στις εκλογές θα φτάσει κοντά στο 28%, ενώ ο Θοδωρής Λιβάνιος βρίσκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κοντά στο 26-27%, και πως το βράδυ των εκλογών θα συγκεντρώσει περίπου το 30% των ψήφων του εκλογικού σώματος.

Αυτά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ ο μεν Λιβάνιος πιστεύει ότι την 21η Μαΐου το κυβερνών κόμμα θα «γράψει» 34-35%, ενώ ο δε Γκρίνμπεργκ είναι πιο αισιόδοξος, καθώς «σκίζει τα πτυχία του» ότι το αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι στο 35+%.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη τόσο στην Πειραιώς, όσο και στην Ηρώδου Αττικού, αλλά ας πάρουν και ένα μικρό καλάθι μαζί τους για να έχουν.

Μπορεί να ξυπνήσουν απότομα το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών, όταν θα γίνουν γνωστά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα και κάποιος θα πρέπει , τότε, να πληρώσει το «μάρμαρο».

Μ. Καλ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα