Η νέα τάση στα social media με την ηλεκτρική σκούπα και ο μοιραίος κίνδυνος

Η νέα τάση στα social media με την ηλεκτρική σκούπα και ο μοιραίος κίνδυνος

Δεν είναι πια σπάνιο κάποιος να κάνει κάτι μάλλον χαζό- ενίοτε και επικίνδυνο και απειλητικό για τη ζωή- κι αυτό να γίνεται «τάση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αντιγράφεται από πλήθος άλλων χρηστών.

Μια τέτοια νέα τάση περιλαμβάνει τώρα τη χρήση σακούλας σκουπιδιών και ηλεκτρική σκούπα, αν και πολλοί προειδοποιούν πως μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα.

Βίντεο με την περίφημη «πρόκληση της ηλεκτρικής σκούπας» (Vacuum Challenge ή Trash Bag Challenge) δείχνουν διάφορους χρήστες των social media να μπαίνουν μέσα σε σακούλα σκουπιδιών και κάποιος άλλος να ρουφά τον αέρα με την ηλεκτρική σκούπα σε τέτοιο βαθμό που η σακούλα γίνεται σαν αυτοκόλλητη και αυτός που βρίσκεται μέσα της πέφτει.

Οι ειδικοί, όπως γράφει η New York Post, προειδοποιούν πως η «δοκιμασία» αυτή μπορεί να προκαλέσει υποξία, έλλειψη του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Το εθνικό ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού προειδοποιεί πως «τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι πολύ ευαίσθητα στη στέρηση οξυγόνου και μπορεί να αρχίσει η θνησιμότητά τους ακόμα και πέντε λεπτά μετά τη διακοπή της παροχής οξυγόνου.

Όσοι δε επιχειρούν μόνοι τους αυτή τη «δοκιμασία» αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς όσο σφίγγει η σακούλα τόσο πιο δύσκολο γίνεται να κινηθούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα