Στη λίστα βασανιστηρίων της Διεθνούς Αμνηστίας το τραγούδι Mama του Sin Boy;

Στη λίστα βασανιστηρίων της Διεθνούς Αμνηστίας το τραγούδι Mama του Sin Boy;

Οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Αμνηστίας έχουν χιούμορ και το απέδειξαν κάνοντας ποστ στα social media ένα χιουμοριστικό άρθρο από Το Βατράχι που έχει τίτλο Στη λίστα βασανιστηρίων της Διεθνούς Αμνηστίας το τραγούδι Mama του Sin Boy

Το τραγούδι φαινόμενο των social media «Mama» που έχει 19 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, σχολιάστηκε από το «Το Βατράχι». Όπως αναφέρει η δημοσίευση, η οποία επικαλείται «ανακοίνωση» της οργάνωσης:

“Στην επίσημη λίστα των βασανιστηρίων που διαπράττονται ανά τον κόσμο προσέθεσε το τραγούδι «Mama» του ράπερ Sin Boy η Διεθνής Αμνηστία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αποκαλούμενο τραγούδι που γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, αποτελεί ιδιαίτερα σκληρό βασανιστήριο για όσους είναι αναγκασμένοι να το ακούσουν παρά τη θέληση τους.

«Μετά από καταγγελίες που λάβαμε πραγματοποιήσαμε έρευνα και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πώς ακόμα και το τυχαίο άκουσμα του συγκεκριμένου τραγουδιού αποτελεί ένα είδος απάνθρωπου βασανιστηρίου, ενώ η συστηματική αναπαραγωγή του στην τηλεόραση και στα κλαμπ της χώρας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς πραγματικά δεν αντέχεται» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η οργάνωση μάλιστα εκφράζει φόβους ότι το λεγόμενο τραγούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών για να αποσπάσει ομολογίες από κρατούμενους, καθώς η αναπαραγωγή του έστω και για λίγα λεπτά προκαλεί στο θύμα την ανάγκη να ομολογήσει οτιδήποτε, ακόμα κι αν δεν το έχει κάνει, προκειμένου να γλιτώσει.

«Η φωνή του τραγουδιστή είναι κάτι μεταξύ ρομπότ που έχει πάρει ζάναξ και να πνίγει κάποιος γατιά».

«Από τη μία η φωνή του τραγουδιστή που είναι κάτι μεταξύ ρομπότ που έχει πάρει ηρεμιστικά και να πνίγει κάποιος γατιά, από την άλλη οι ανεγκέφαλοι στίχοι που δε βγάζουν κανένα νόημα, μαζί συνθέτουν ένα ηχητικό βασανιστήριο που θα έκαναν και τον πιο σκληρό τζιχαντιστή να λυγίσει, πόσο μάλλον κάποιον που είναι αθώος.»

«Ακόμα και ένα άκουσμα του συγκεκριμένου τραγουδιού -και χρησιμοποιούμε τη λέξη τραγούδι με τη χαλαρότερη δυνατή έννοια- είναι σε θέση να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα αυτιά και στον εγκέφαλο του ακροατή. Με την προϋπόθεση φυσικά να έχει εγκέφαλο» καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης”.

Το συγκεκριμένο ποστ φαίνεται πως είδαν οι υπεύθυνοι των social media της Διεθνούς Αμνηστίας. Έκαναν λοιπόν repost το κείμενο συνοδεύοντάς το με το σχόλιο: «Δεν επιβεβαιώνουμε, ούτε διαψεύδουμε το ρεπορτάζ από @to_vatraxi».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα