Τέσσερις λόγοι για να βάλατε στο σπίτι σας φίλτρο νερού

Τέσσερις λόγοι για να βάλατε στο σπίτι σας φίλτρο νερού

Αν και στην Ελλάδα έχουμε πόσιμο νερό στο δίκτυο ύδρευσης, δεν σημαίνει ότι έχουμε υγιεινό νερό.

Υπάρχει η διαδεδομένη άποψη ότι, επειδή είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου ο καθαρισμός νερού γίνεται με προηγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Ναι, δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε κάποια σοβαρή μολυσματική ασθένεια πίνοντας το νερό της Ελλάδας, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Μπορεί, όμως, να κάνουμε σιγά σιγά κακό στον οργανισμό μας με ουσίες που σε βάθος χρόνου μπορεί να μας βλάψουν.

Το χλώριο, ο μόλυβδος και τα άλατα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που τα φίλτρα νερού είναι απαραίτητα σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Ας δούμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προστασία από ρύπους και τον καθαρισμό του νερού με φίλτρο νερού, μια πολύ εύκολη διαδικασία που έχετε σοβαρούς λόγους να την επιλέξετε.

Αποφυγή του χλωρίου

Το χλώριο είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται κατά το στάδιο του καθαρισμού, ώστε να φτάνει στη βρύση μας πόσιμο νερό χωρίς μικρόβια και επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Αν και το χλώριο στη συνέχεια αφαιρείται, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να το ανεχτεί, δυστυχώς μένουν υπολείμματα στο νερό. Αυτό συμβαίνει ακόμα και στα πιο σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, όπως αυτό της Αθήνας, και είναι αναπόφευκτο.

Η συγκέντρωση του χλωρίου είναι μεν πολύ μικρή, όμως αν αναλογιστεί κανείς πόσα λίτρα νερού πίνουμε καθημερινά, θα καταλάβει ότι η τελική ποσότητα χλωρίου που θα φτάσει στον οργανισμό μας είναι πολύ υψηλή.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ απλά και οικονομικά με φίλτρο νερού ενεργού άνθρακα, το οποίο συγκρατεί το χλώριο αποτελεσματικά.

Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα

Τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα είναι πολύ παλιά, κάτι που σημαίνει ότι και οι σωληνώσεις είναι αντίστοιχα παλιές. Επομένως, όσο καθαρό και αν είναι το νερό που περνάει μέσα από αυτές, είναι σίγουρο ότι θα συμπαρασύρει μαζί του βρομιά και, ακόμα χειρότερα, βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο.

Τα βαρέα μέταλλα, ακόμα και στην ελάχιστη ποσότητα, ευθύνονται για πολύ σοβαρές ασθένειες. Οι γιατροί, για παράδειγμα, συστήνουν να τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, μόνο μία φορά το μήνα, γιατί μπορεί να έχει μείνει στον οργανισμό τους κάποια μικροποσότητα βαρέων μετάλλων. Φανταστείτε πόσο επιβαρυντικό είναι για την υγεία μας όταν αυτές οι ουσίες είναι στο νερό που πίνουμε κάθε μέρα!

Συνεπώς, σε παλιά σπίτια είναι απαραίτητο να τοποθετείται σύστημα αντίστροφης όσμωσης, το οποίο εμποδίζει όλα αυτά τα σωματίδια να εισέλθουν στο νερό της βρύσης μας.

Υψηλή συγκέντρωση αλάτων

Έχετε παρατηρήσει ότι τα ποτήρια, ο βραστήρας ή η κατσαρόλα που βράζετε το νερό γεμίζουν γρήγορα με άσπρα σημάδια; Αυτό συμβαίνει λόγω των πολλών αλάτων που έχει το νερό σε ορισμένες περιοχές.

Τα άλατα δεν είναι βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία, όμως μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Και φυσικά, καταστρέφουν τις συσκευές λόγω των φθορών που προκαλούν.

Ακόμα και το πιο απλό και οικονομικό φίλτρο βρύσης μπορεί να φιλτράρει τα άλατα και μάλιστα αν τοποθετηθεί στην παροχή του νερού, θα προστατεύσει και το πλυντήριο πιάτων από την καταστροφική δράση των αλάτων.

Βελτιωμένη γεύση και οσμή

Η συγκέντρωση αλάτων και χλωρίου, ειδικά σε περιοχές όπως τα νησιά όπου το πόσιμο νερό προκύπτει από αφαλάτωση ή σε περιοχές με πολύ σκληρό νερό, έχει ως αποτέλεσμα έντονη γεύση και οσμή.

Από το να καταφύγετε σε εμφιαλωμένο νερό, η εγκατάσταση φίλτρου νερού είναι μια πολύ πιο οικονομική αλλά και οικολογική λύση, για βελτιωμένη γεύση και οσμή σε όποια περιοχή της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Στη Rainbow Waters θα βρείτε τα παγκοσμίως γνωστά φίλτρα νερού της 3Μ, τα οποία είναι πιστοποιημένα από το Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής των ΗΠΑ. Μάθετε περισσότερα για τη δωρεάν εγκατάσταση φίλτρου που παρέχουν και φροντίστε με τον πιο αποδοτικό τρόπο την υγεία τη δική σας και της οικογένειάς σας!

πηγή: ow.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα