Ο λόγος που πρέπει να βάλετε πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων

Ο λόγος που πρέπει να βάλετε πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο πρέπει να δοκιμάσετε να βάλετε μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων, σας έχουμε την απάντηση: γιατί προστατεύει τις ίνες των ρούχων και επιπλέον διατηρεί τα χρώματα φωτεινά.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε χρωμοπαγίδες σε κάθε πλύση, το ξεθώριασμα των ρούχων συχνά είναι αναπόφευκτο. Όχι, όμως αν προσθέσετε στη θήκη του πλυντηρίου μαζί με το απορρυπαντικό, μια κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι.

Το πιπέρι λειτουργεί ως φυσικό, βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό, με μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, συν του ότι είναι φθηνό και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Ποιο είναι όμως το μυστικό του μαύρου πιπεριού;

Τι πιπέρι λειτουργεί σαν ένα λεπτό γυαλόχαρτο που αφαιρεί τα υπολείμματα σαπουνιού, τα οποία προκαλούν το ξεθώριασμα του χρώματος. Με το ξέβγαλμα, το πιπέρι φεύγει αφήνοντας τα ρούχα λαμπερά ενώ τα χρώματα διατηρούνται σε κάθε πλύση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού απευθείας στη θήκη του πλυντηρίου, επιλέγοντας το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης ( ενδείκνυται η χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία). Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, τα ρούχα θα είναι καθαρά και τα χρώματα πιο φωτεινά.

πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα