4 έξυπνα κόλπα για να απαλλαγείτε από την σκουριά στα κάγκελα

4 έξυπνα κόλπα για να απαλλαγείτε από την σκουριά στα κάγκελα

Τα 4 έξυπνα και οικονομικά κόλπα με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας για να απαλλαγείτε από την σκουριά στα κάγκελα, τις πόρτες και τα παράθυρα, εξωτερικού χώρου.

Σκουριά στα κάγκελα: Η βροχή δημιουργεί προβλήματα υγρασίας στο σπίτι και μπορεί επίσης να προκαλέσει το ξεφλούδισμα του χρώματος και την εμφάνιση σκουριάς σε μεταλλικές επιφάνειες, ειδικά στα παράθυρα και στις εξωτερικές πόρτες.

Η σκουριά είναι μια αντίδραση που συμβαίνει όταν ο σίδηρος στα μέταλλα έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο και το νερό, προκαλώντας διάβρωση των επιφανειών. Υπάρχουν 4 απλοί και οικονομικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τη σκουριά από πόρτες και παράθυρα.

Η σκουριά δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να αποδυναμώσει τα αντικείμενα και να τα κάνει λιγότερο αποτελεσματικά. Για πόρτες και παράθυρα, το πρόβλημα σκουριάς, εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία τους.

4 έξυπνα κόλπα για να απαλλαγείτε από την σκουριά στα κάγκελα

Σκουριά στα κάγκελα: Αφαιρέστε με αλουμινόχαρτο

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, αυτή η μέθοδος είναι από τις πιο αποτελεσματικές κατά της σκουριάς.

Κόψτε κομμάτια από αλουμινόχαρτο, φτιάξτε μπάλες διαμέτρου περίπου 3 εκατοστών και μετά βυθίστε τις σε νερό για 1 λεπτό. Τρίψτε τις μπάλες στα σκουριασμένα μεταλλικά μέρη και θα δείτε πώς φαίνονται σαν καινούργια.

Σκουριά στα κάγκελα: Αφαιρέστε με λεμόνι

Η οξύτητα του λεμονιού είναι εξαιρετική για την αφαίρεση σκουριάς από μεταλλικά αντικείμενα. Ρίξτε το χυμό λεμονιού σε ένα δοχείο, προσθέστε μισή κουταλιά αλάτι και ανακατέψτε.

Εφαρμόστε στα σημεία που έχουν επηρεαστεί από τη σκουριά, αφήστε για λίγες ώρες και στη συνέχεια τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα.

Αφαιρέστε τη σκουριά με κόκα κόλα

Η κόκα κόλα και παρόμοια αναψυκτικά είναι από τους καλύτερους συμμάχους για την αφαίρεση της σκουριάς από το μέταλλο.

Ρίξτε το αναψυκτικό στα σκουριασμένα σημεία και αφήστε το για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε με λεπτό γυαλόχαρτο για να φύγει η σκουριά.

Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα καθαρό δοχείο και προσθέστε 100 ml νερό. Εφαρμόστε το διάλυμα σε σκουριασμένες επιφάνειες και αφήστε το για 5 λεπτά.

Πηγή: europost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα