Τέσσερις τοξικές σκέψεις που δεν σε αφήνουν να πετύχεις τους στόχους σου

Τέσσερις τοξικές σκέψεις που δεν σε αφήνουν να πετύχεις τους στόχους σου

Όλοι βάζουμε στόχους. Και δεν είναι συνήθως εύκολο να τους πετύχουμε. Ειδικά αν θες να μπεις στο επιχειρηματικό μονοπάτι.

Ωστόσο, αυτό που μπορεί να σε κάνει να εκπλαγείς είναι ότι η νοοτροπία σας όταν ξεκινάτε, είναι εξίσου σημαντική με τις άλλες δεξιότητες που θα χρειαστεί να μάθετε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ορισμένα μοτίβα σκέψης που θα πρέπει να καταπολεμήσετε και να περιορίσετε, για να φτάσετε στην επιτυχία.

Εδώ είναι 4 τοξικές σκέψεις που σε κρατούν πίσω χωρίς καν να το καταλάβεις.

1. Δεν είμαι αρκετά καλός

Αυτή είναι μια περιοριστική πεποίθηση κοινή σε πολλούς πολλούς ανθρώπους. Στη ρίζα πολλών από τους φόβους μας και την αδυναμία να ενεργήσουμε σύμφωνα με τα όνειρά μας βρίσκεται αυτή η πεποίθηση ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Εάν θυμάστε ότι οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται το ίδιο πράγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να αγνοήσετε αυτές τις σκέψεις και να συνεχίσετε προς τα εμπρός. Βγείτε έξω και αναλάβετε δράση. Όσο περισσότερα κάνετε, τόσο περισσότερα θα μάθετε πραγματικά (ακόμα και κάνοντας λάθη) και τόσο καλύτεροι θα γίνετε σε αυτό που κάνετε.

Πρέπει απλώς να ξεκινήσετε – όπως όλοι οι άλλοι που πέτυχαν πριν από εσάς. Κάποια στιγμή έπρεπε να πάρουν την απόφαση να ξεκινήσουν. Έτσι, όταν πιστεύετε ότι δεν είστε αρκετά καλοί για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, κάντε τα βήματα που σχεδιάζατε εκείνη την ημέρα.

2. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ καλύτερος από εμένα

Το σπουδαίο με την παρουσία του ανταγωνισμού είναι ότι σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση για το προϊόν ή την υπηρεσία σας – είναι καλό σημάδι ότι η αγορά αποφάσισε ότι υπάρχει ανάγκη για αυτό που παρέχετε!

Ακόμα κι αν αρέσει σε πολλούς πελάτες ο ανταγωνισμός σας, θα υπάρξουν άλλοι που θα προτιμήσουν αυτό που προσφέρετε. Κάποιοι θα συνδεθούν καλύτερα με εσάς και με αυτό που εκπροσωπείτε παρά με τον ανταγωνισμό. Μην αφήσετε λοιπόν αυτό να σας απογοητεύσει.

3. Είναι πολύ δύσκολο

Όλα… είναι δύσκολα σε αυτή τη ζωή. Το χειρότερο όμως είναι να μην απολαμβάνετε τα πολλά οφέλη που προκύπτουν από το να κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε.

Η προσπάθεια προκαλεί ανάπτυξη σε εσάς ως άτομο, και μόνο γι’ αυτό αξίζει τον κόπο. Ποτέ δεν θα μάθετε τι θα μπορούσατε να καταφέρετε αν δεν είχατε προσπαθήσει. Ξεκίνα σήμερα.

4. Τι θα σκεφτούν οι φίλοι μου;

Πρέπει να βγάλεις εντελώς τους φίλους σου από την εξίσωση. Εάν δεν είναι οι ίδιοι επιχειρηματίες ή αν δεν κάνουν το ίδιο επάγγελμα με εσένα γενικά, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα καταλάβουν ελάχιστα από αυτό που περνάτε ούτως ή άλλως. Έτσι, η γνώμη τους, ανεξάρτητα από το ποια είναι, δεν έχει καμία αξία και δεν θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Δεν θέλετε τη συμβουλή τους – θέλετε ίσως συμβουλές από κάποιον άλλο που είναι στο ίδιο μονοπάτι και μπορεί να σας ενθαρρύνει στην πορεία.

πηγή: itspossible.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα