Τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνεις μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική

Μετά τη γυμναστική συνήθως νιώθεις πτώμα, εξαντλημένη και το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να πας για ένα γρήγορο καφεδάκι με την κολλητή σου.

Να πείτε τα νέα σας, να ξαποστάσεις λίγο και να χαλαρώσει το κορμί σου. Ωστόσο, πρέπει να ξέρεις ότι αυτό που σκέφτεσαι είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις.

Μετά την προπόνηση πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψεις στο σπίτι και να κάνεις μπάνιο χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Μην αργήσεις πάνω από μισή ώρα να αλλάξεις ρούχα. Και ακόμα καλύτερα, κάνε μπάνιο όσο πιο γρήγορα μπορείς», συμβουλεύει ο δερματολόγος Gretchen Frieling. Είναι πολύ βλαβερό για το δέρμα σου να μείνεις με τα ίδια ρούχα, γιατί σίγουρα θα έχεις ιδρώσει.

Δες για ποιους λόγους:

#1. Για να μην πάθεις μόλυνση. Έχοντας ιδρώσει είναι πιο εύκολο να αναπτύξεις μύκητες, οπότε κάνε ένα μπάνιο γρήγορα για να προστατεύσεις τον εαυτό σου.

#2. Για να αποφύγεις την ανάπτυξη βακτηρίων. Ο ιδρώτας στην περιοχή της μασχάλης και των ποδιών μετά από τη γυμναστική μπορεί να προκαλέσει βακτήρια.

#3. Για πρόληψη της ακμής. Βλέπεις σπυράκια και ερεθισμούς στο δέρμα σου; Βεβαιώσου ότι κάθε φορά μετά την προπόνηση αφαιρείς το μακιγιάζ και κάνεις γρήγορα μπάνιο, ώστε να προλάβεις τέτοιες καταστάσεις.

 

Πηγή: queen.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα